Κυριακή 3 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

* ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΚΑΚΙΟΥ της FIDE που ισχύουν από 1 Ιούλη 2014. Επιμέλεια, μετάφραση από τους διεθνείς διαιτητές και μέλη της ΚΕΔ Β. Τσορμπατζόγλου και Σ. Μαυρομούστακο.

Στην εισαγωγή αναφέρει: Οι Κανόνες Σκακιού της FIDE καλύπτουν το παιχνίδι επί της σκακιέρας και έχουν 2 μέρη: 1. Τους Βασικούς Κανόνες του παιχνιδιού και 2. Τους Κανόνες Αγώνων. Το αγγλικό κείμενο είναι η αυθεντική έκδοση των Κανόνων του Σκακιού (που εγκρίθηκε στο 84ο Συνέδριο της FIDE στο Ταλίν της Εσθονίας) και οι λέξεις «αυτός», «αυτόν» και «του» (με την κτητική έννοια) θα πρέπει να θεωρείται ότι συμπεριλαμβάνουν και τις λέξεις «αυτή» και «της».

Στον πρόλογο μεταξύ άλλων αναφέρει: Οι Κανόνες του Σκακιού δεν είναι δυνατόν να καλύπτουν όλες τις πιθανές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια ενός παιχνιδιού, ούτε μπορεί να ρυθμίζει όλα τα διοικητικά θέματα. Οι Κανόνες θεωρούν ότι οι διαιτητές διαθέτουν την απαραίτητη ικανότητα, ορθή κρίση και απόλυτη αντικειμενικότητα.

Ενας βασικός όρος για να αξιολογηθεί μια παρτίδα από τη FIDE είναι αυτή να έχει παιχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της και συνιστά, ακόμα και παρτίδες που δεν πρόκειται να αξιολογηθούν από τη FIDE, να παίζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της.

Οι ομοσπονδίες - μέλη μπορούν να ζητούν από τη FIDE να βγάζει αποφάσεις για θέματα που σχετίζονται με τους Κανονισμούς Σκακιού (Συνεχίζεται).

* ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ θα διεξαχθεί το 9ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Αντρών - Γυναικών 2014 από 3 έως 9 Σεπτέμβρη. Διοργανωτές ο ΑΟ Κύδων Χανίων και οι Δημοτικές και Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής Πλατανιάς. Οι αγώνες θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Caldera Creta Paradise» στην περιοχή Πλατανιάς και δικαίωμα συμμετοχής έχουν σκακιστές-στριες των χωρών μελών της MCA (Σκακιστική Ενωση Μεσογειακών Χωρών). Περισσότερες πληροφορίες στο www.kydonchess.gr.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ