Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ενταση, χτες, στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα αλλά και στα παλαιστινιακά εδάφη. Δύο Αιγύπτιοι συνοριακοί φρουροί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς συναδέλφους τους, όταν, για άγνωστη αιτία μέχρι χτες βράδυ, εισήλθαν στο ισραηλινό έδαφος. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής νύχτας, στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώθηκαν 2 διαφορετικά περιστατικά συγκρούσεων μεταξύ ανδρών της «Φατάχ» και των προσκείμενων σε αυτή δυνάμεων ασφαλείας και της «Χαμάς», με 1 νεκρό και 7 τραυματίες. Τέλος, ο ισραηλινός στρατός επέδραμε σε νοσοκομείο της Νάμπλους, όπου συνέλαβε νεαρό βαριά τραυματία, μέλος του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σφοδρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην πλατεία Ομαγιάντ, στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ «ισλαμιστών τρομοκρατών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας», όπως μετέδιδε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα με τις συριακές αρχές, «η τρομοκρατική ομάδα εντοπίστηκε, έγινε μάχη κατά την οποία σκοτώθηκαν 4 ένοπλοι και 1 αστυνομικός ενώ συνελήφθησαν άλλοι 6 ένοπλοι - οι 2 τραυματίες». Δε διευκρινίζεται αν ανήκουν σε κάποια οργάνωση οι «ένοπλοι».

ΝΤΑΚΑ.-- Εντείνονται οι εργατικές κινητοποιήσεις στο Μπανγκλαντές. Χτες χιλιάδες εργαζόμενες σε υφαντουργίες διαδήλωσαν στην Ντάκα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των 100.000 δασκάλων που αξιώνουν καλύτερους μισθούς και προβάλλουν και άλλα αιτήματα - όπως η εθνικοποίηση χιλιάδων σχολείων -, με αρκετούς εξ αυτών να κάνουν απεργία πείνας επ' αόριστον.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ