Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιο το πραγματικό δίλημμα μπροστά στις ευρωεκλογές;

Σ' αυτές τις ευρωεκλογές μπαίνει αντικειμενικά από την ίδια την πορεία των εξελίξεων το δίλημμα: «Με τους λαούς κατά της ΕΕ ή με την ΕΕ κατά των λαών». Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η στάση κάθε πολιτικής δύναμης σ' αυτό το δίλημμα κρίνει και το αν υπερασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα ή τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της χώρας μας, για τους λαούς της Ευρώπης η θέση της Αντίστασης - Ανυπακοής - Απειθαρχίας αποτελεί την ελάχιστη γραμμή άμυνας στην ΕΕ στην προοπτική της αποδέσμευσης με την κατάκτηση της εξουσίας από τους λαούς για να ανατραπεί το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ.

Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ενισχύει και γιγαντώνει το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την κρατική καταστολή και βία, τη στρατιωτικοποίηση και την πολεμική μηχανή.

Ευαγγέλιό της έχει την ανταγωνιστικότητα, για μεγαλύτερα μερίδια στην παγκόσμια αγορά. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μεγαλύτερες διαστάσεις του κεφαλαίου, πιο φτηνά εμπορεύματα, άρα μικρούς μισθούς, χωρίς κοινωνικά δικαιώματα, όπως εξασφάλιση σύνταξης, δημόσιας υγείας, πρόνοιας εκπαίδευσης κλπ., χωρίς λαϊκές ελευθερίες. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει ότι ως ιμπεριαλιστικό κέντρο συμμετέχει σε πολέμους, σημαίνει τσάκισμα των λαών και του κινήματός τους ενάντια στα συμφέροντα και στην εξουσία του κεφαλαίου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όμως είναι και ότι οι λαοί θέλουν να ζήσουν καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα δικαιώματα. Θέλουν σταθερή και μόνιμη δουλιά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν παιδεία και υγεία, υψηλού επιπέδου πολιτιστική ζωή, γενικότερη μόρφωση, θέλουν ανάπαυση και αναψυχή, θέλουν να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες που παρέχει ο πλούτος που παράγουν, που παρέχουν τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνικής. Μόνο που αυτό απαιτεί εναντίωση στην ΕΕ της πλουτοκρατίας, στην εξουσία της σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, ανατροπή της ΕΕ.

ΩΣ ΚΚΕ ΛΕΜΕ ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή συνεργασία χωρών και κυβερνήσεων, με στόχο μια διαφορετική σύμπραξη σε μορφή και περιεχόμενο από αυτήν της ΕΕ.

  • Που κατοχυρώνει το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το ποια ανάπτυξη, ποια οικονομία, ποια κοινωνική πολιτική θέλει.
  • Που ενώνει τους λαούς με βάση τα κοινά τους συμφέροντα.
  • Που βάζει εμπόδια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στη στρατιωτικοποίηση και τους εξοπλισμούς, στην πολιτική του διαίρει και βασίλευε.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ, γιατί είναι συνεταιρισμός των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των κεφαλαιοκρατών.

Λέμε ΟΧΙ στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ενώσεις και οργανισμούς του κεφαλαίου και του πολέμου.

Το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μόνη ελληνική αντιπολιτευτική πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν το μονόδρομο της ΕΕ, κρύβοντας, ότι πρόκειται για μονόδρομο των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, συνολικά των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Ο ΣΥΝ προβάλλει ως δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα τώρα τελευταία κάνει λόγο για σοσιαλισμό! Προβάλλει τα λαϊκά προβλήματα, αλλά κάνει πως δε βλέπει ότι αυτά τα προβλήματα δεν προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την κυβερνητική πολιτική, αλλά είναι προβλήματα ακριβώς γιατί η κυβερνητική πολιτική εφαρμόζει, με τη θέλησή της βέβαια, τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Για όλ' αυτά στις εκλογές πρέπει ο λαός να καταδικάσει με την ψήφο του τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ