Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οι «εθνικές» μας

υποθέσεις

«Οταν ήμασταν υποψήφιοι θεωρήσαμε την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων εθνική υπόθεση. Εχουμε το κακό χούι σ' αυτή τη χώρα να μη συζητούμε ποτέ τις εθνικές υποθέσεις. 'Η έστω εκείνες που βαφτίζονται ως τέτοιες (...) Αυτό που πληρώνουμε σήμερα είναι η απουσία διαλόγου τότε» (Ο Πάσχος Μανδραβέλης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Αλλαξε

ο Μανωλιός

«Στην ανεργία οδηγούν εκατοντάδες εργαζόμενους, που έχουν την ατυχία να λήγουν οι συμβάσεις τους το επόμενο διάστημα, ο ένας μετά τον άλλο φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Μετά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομίας, τώρα και δεκάδες τηλεφωνήτριες και άλλοι συμβασιούχοι του ΟΤΕ γίνονται θύματα αποφάσεων των διοικήσεων που βιάζονται να τις στείλουν στον... δρόμο, πριν καν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης της ρύθμισης για μονιμοποίηση» (Το ρεπορτάζ στα NEA).

«Λίπασμα» στο

δικομματισμό

«Μια βασική προεκλογική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, διά στόματος, μάλιστα, του ίδιου του αρχηγού της, ήταν η "επανίδρυση του κράτους", το οποίο, όπως έλεγε, είχε αλωθεί από το ΠΑΣΟΚ, που "έγινε καθεστώς". Προχωρεί, λοιπόν, η "επανίδρυση του κράτους" μεθοδικά, με την τοποθέτηση "δικών μας παιδιών" στις πολιτικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού, τις οποίες κατείχαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ (...) Ενα μικρό δείγμα επανίδρυσης είχαμε στην Εθνική Τράπεζα, όπου, κατά την καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων, έχει αντικατασταθεί το 70% των στελεχών στο δίκτυο των καταστημάτων. Αυτά συνέβησαν πριν συζητηθούν και γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις του γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένεται, λοιπόν, η πλήρης υλοποίηση των δεσμεύσεων» (Από τις ΑΠΟΨΕΙΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ