Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την Πέμπτη με 51 έναντι 48 ψήφων πρόταση των Ρεπουμπλικανών που προέβλεπε την εξαίρεση των εργοδοτών από τη δωρεάν προληπτική φροντίδα που περιλαμβάνει υπηρεσίες αντισύλληψης για τις γυναίκες, την κάλυψη εμβολιασμών, τις παροχές για μονογονεϊκές οικογένειες και άλλες σχετικές παροχές επικαλούμενοι θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Νέα αύξηση της ανεργίας σημειώθηκε στην Ισπανία, όπου επίσημα πάνω από 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι (22,9%) είναι άνεργοι. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας ο συνολικός αριθμός που έχει προσφύγει στο ταμείο ανεργίας είναι κατά 400.000 μεγαλύτερος απ' ό,τι ήταν το Φλεβάρη του 2011. Μάλιστα το υπουργείο υποστηρίζει πως ο αριθμός αυτός «δικαιολογεί» τη μεταρρύθμιση στον τομέα της εργασίας, που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Μεγάλη βάση ισλαμιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» κατέλαβαν χτες κυβερνητικά σομαλικά στρατεύματα με την υποστήριξη στρατιωτών της αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

ΤΟΚΙΟ.-- Την πιθανότητα πυρηνικής καταστροφής και εκκένωσης ακόμη και της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, Τόκιο, εξαιτίας πιθανών αλυσιδωτών εκρήξεων που θα σημειώνονταν μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα αποκάλυψε η ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή που μελετά την ανταπόκριση των ιαπωνικών αρχών στην κρίση που προκάλεσε ο σεισμός των 9 Ρίχτερ και το επακόλουθο τσουνάμι στις 11 Μάρτη 2011.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Εμπρηστές, που πιθανώς είναι μέλη της ισλαμικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» έκαψαν μέσα στο τελευταίο διήμερο τουλάχιστον επτά δημοτικά σχολεία και γυμνάσια σε περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας, αφήνοντας εκατοντάδες παιδιά δίχως σχολεία στη μέση της σχολικής χρονιάς.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ο Μπομπ Καρ, ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία, είναι από χτες ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας. Διορίστηκε από την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ στη θέση του προκατόχου του Κέβιν Ραντ, που έχασε την περασμένη Δευτέρα την ηγεσία των κυβερνώντων Εργατικών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ