Σάββατο 28 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Σε 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 1/7, από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ., προχωρά η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 9 π.μ. στο προαύλιο του πρακτορείου «Ευρώπη». Το σωματείο διεκδικεί την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, που να εξασφαλίζει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, με αιτήματα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών, την ανάκληση των απολύσεων, να μη γίνει καμία απόλυση και πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό. Η εταιρεία έχει κλείσει συμφωνία Franchise με τη «Μαρινόπουλος» και το τελευταίο διάστημα οξύνεται με διάφορους τρόπους η επιθετικότητα της εργοδοσίας. Αλληλεγγύη εκφράζει το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων την Τρίτη 2 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ, με θέμα τις εξελίξεις στις Συμβάσεις και τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Οπως καταγγέλλει το σωματείο, μια σειρά επιχειρήσεις όπως η G4S και η ICAP απολύουν υπαλλήλους με καλύτερες συμβάσεις και με χρόνια προϋπηρεσίας και τους αντικαθιστούν με χαμηλόμισθους, ωρομίσθιους.

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Την απόλυση εργαζόμενου από το κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών «Κωτσόβολος» στη Λαμία καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας και διεκδικεί την επαναπρόσληψή του.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Μηχανοκίνητη πορεία έκαναν χτες δημοτικοί αστυνομικοί ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Στη Βουλή, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ