Δευτέρα 26 Γενάρη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ: Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Χίου διοργάνωσαν την Τετάρτη συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για τα πολλά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι εργαζόμενοι και ασθενείς. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, 400 περίπου ασθενείς δεν κατέβαλαν το 5ευρω χαράτσι, ενώ σημαντική ήταν η στήριξη της διαμαρτυρίας από γιατρούς και νοσηλευτές των εξωτερικών ιατρείων, οι οποίοι αντιστάθηκαν στις πιέσεις της Διοίκησης «να εφαρμόσουν το νόμο».

«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»: Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Παρασκευή η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Η ιστορική Ενωση των «θερμαστολαδάδων» έκανε «ποδαρικό» με το νέο πρόεδρο Λευτέρη Μπαρμπαρούση, παρουσία εκπροσώπων από άλλα σωματεία και μελών του σωματείου.

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/1 η εκδήλωση - κοπή πίτας της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Στην ολιγόλεπτη ομιλία εκ μέρους των δύο σωματείων, ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, τόνισε τη σημασία ενδυνάμωσης και συσπείρωσης των δεσμών των συναδέλφων με τα ταξικά σωματεία. Ακολούθησε παιδική θεατρική παράσταση με το έργο «Η Βασίλισσα του χιονιού» και αμέσως μετά μοιράστηκαν βιβλία σε όλα τα παιδιά.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ: Μαζικές προαγωγές «ημετέρων» στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τη μέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Απαιτεί άμεσα να ανακληθούν οι παράνομες και αυθαίρετες αποφάσεις.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ