Τετάρτη 24 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Σαρόν, ματαιοπονείς

Ακου, Σαρόν. Σου μιλάω από μια μικρή γωνιά της Γης, όπου κατοικεί ένας λαός που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας κι έχει σημαντική συμβολή στη δημιουργία του ανθρώπινου πολιτισμού. Σου μεταφέρω την πείρα χιλιετιών του τόπου μου και σου λέω πως ματαιοπονείς. Δεν πρόκειται να τελειώσεις με την Παλαιστίνη. Το χώμα δε σκοτώνεται, πατρίδα είναι η καρδιά. Ο θάνατος δε σβήνει τη θέληση των ανθρώπων για ζωή. Πριν χάσουν την ανάσα οι πεθαμένοι, παραδίνουν τη σκυτάλη στους ζωντανούς. Κι ο πόθος της λευτεριάς μεταφέρεται, με τα γονίδια, από γενιά σε γενιά. Καμιά ρουκέτα δεν μπορεί να σκοτώσει την ψυχή. Δεν τρομάζουν οι αποφασισμένοι, αλλά οι δειλοί. Δεν οπισθοχωρούν οι αδικημένοι, αλλά οι ένοχοι. Δε συμβιβάζονται οι ανέστιοι, αλλά οι βολεμένοι. Και στην Παλαιστίνη είναι λίγοι οι δειλοί, λίγοι οι βολεμένοι κι οι ένοχοι βρίσκονται στη δική σου πλευρά.

Αύριο, Σαρόν, η πατρίδα μου γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό. Η πολύχρονη σκλαβιά, που της επέβαλαν οι βάρβαροι, δεν κατάφερε να σκλαβώσει την ψυχή του λαού της. Η φοβέρα της «Ιεράς Συμμαχίας» των τότε ισχυρών της Γης δε στάθηκε ικανή να τρομάξει τους μαχητές της ανεξαρτησίας, να σταματήσει την επανάσταση. Και τα καριοφίλια των αγωνιστών λευτέρωσαν την Ελλάδα. Ετσι θα γίνει και με την Παλαιστίνη. Η δύναμη των όπλων σου δε θ' αντέξει στις επιθέσεις των παιδιών με τις σφεντόνες. Κι η στήριξη των ισχυρών φίλων σου δε θα 'ναι αρκετή να σε προστατέψει από τη Νέμεση και τη Μοίρα. Πες στους στρατηγούς σου πως καμιά κατοχή δεν κράτησε για πάντα. Διαμήνυσε στον Αμερικανό κύρη σου ότι κανένας αυτοκράτωρ δεν έμεινε εσαεί στο θρόνο. Κι όλα εδώ πληρώνονται.

Οι Ελληνες, Σαρόν, δε σε πιστεύουμε, όταν ισχυρίζεσαι πως πολεμάς την τρομοκρατία, για να υπερασπιστείς τη χώρα σου και την ειρήνη. Οπως δεν πιστέψαμε τον Χίτλερ, που κακολογούσε το λαό σου, για να δικαιολογήσει το Ολοκαύτωμα. Οπως δεν πιστεύουμε τον Μπους, που βομβαρδίζει αμάχους και διαμελίζει παιδιά στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, για να τιμωρήσει, δήθεν, τους τρομοκράτες και να προστατέψει, τάχα, την Αμερική. Οχι μόνο διότι πιστεύουμε ότι ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι τρομοκρατία κι επειδή υποπτευόμαστε ότι ο Μπιν Λάντεν και η παρέα του είναι «παραστρατημένα παιδιά» του ιμπεριαλισμού, αλλά και γιατί ξέρουμε ότι εσύ και ο Μπους είστε οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες, οι πιο σκληροί και απάνθρωποι δολοφόνοι.

Και μη θαρρείς, Σαρόν, ότι ο λαός μου δεν ντρέπεται που η ελληνική κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνταυτίστηκαν με τους υποκριτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δε βρήκαν το θάρρος να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για το νέο έγκλημά σου σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Αλλά, πάντα έτσι, υποτακτικοί και ξεφτιλισμένοι, ήταν οι άνθρωποι της άρχουσας τάξης στη χώρα μου. Ποτέ δε θέλησαν να εκφράσουν τα πραγματικά αισθήματα του λαού μου, την τόλμη, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. Κι όμως, αύριο αυτοί θα είναι τα «τιμώμενα» πρόσωπα στις παρελάσεις για την εθνική μας παλιγγενεσία. Αυτοί, που ήταν απόντες και ενάντιοι στους αγώνες του ελληνικού λαού για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ