Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να μη λείψει κανείς!

Σήμερα πάμε όλοι στο Ναύπλιο. Με κάθε μέσο, κάθε τρόπο, αξίζει τον κόπο να βρεθούμε στην αργολική πρωτεύουσα, να κατακλύσουμε τους δρόμους της, να διαδηλώσουμε γι' αυτά που μας πονάνε, για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες, για τα δυσβάστακτα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Να είμαστε όλοι εκεί και την ίδια ώρα που οι υπουργοί Εργασίας των χωρών - μελών της ΕΕ θα συνομολογούν νέα σφοδρά αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα. Αυτήν την ίδια ώρα, όλοι εμείς να συνομολογούμε την απόφασή μας να μην τους επιτρέψουμε να τα περάσουν.

Να τους υποδεχτούμε όπως τους πρέπει, όπως πρέπει στους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου, σαν πρόσωπα ανεπιθύμητα για τη δική μας τάξη, επικίνδυνα για τα δικά μας συμφέροντα. Γιατί τέτοιοι ακριβώς είναι. Είναι οι ίδιοι, που σταδιακά από τις αρχές της δεκαετίας άρχισαν να αποδομούν όλο το οικοδόμημα εργασιακών δικαιωμάτων που μέτραγαν έναν αιώνα ζωής. Αποφάσεις για την κατάργηση του οχτάωρου, της πλήρους απασχόλησης, για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, φέρουν τις δικές τους υπογραφές. Τα προβλήματά μας βρίσκουν σ' αυτούς και την πολιτική, που εφαρμόζουν, την αιτία ύπαρξης και διόγκωσής τους.

Ολοι στο Ναύπλιο, λοιπόν. Εχουμε χίλιους λόγους και παραπάνω να πάρουμε μέρος σ' αυτήν τη διαδήλωση. Εχουμε δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και τα δικαιώματά μας, απέναντι στις μελλοντικές γενιές να είμαστε όλοι εκεί. Να διαδηλώσουμε σύγχρονα αιτήματα, που απαντάνε στις ανάγκες μας. Να διαδηλώσουμε κατά της σχεδιαζόμενης σφαγής του ιρακινού λαού. Να βροντοφωνάξουμε πως δεν εγκρίνουμε την πολιτική τους. Κι εξαρτάται από τον καθένα και τη συμμετοχή του, αν η φωνή αυτή θα είναι αρκετά δυνατή για να διαπεράσει τοίχους και σιδεροφράγματα, να φτάσει και να την ακούσουν.

Ας μην υπάρχουν αυταπάτες, οι υπουργοί Εργασίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπακούοντας στο ταξικό τους ένστικτο, θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν πώς θα διευρύνουν τα κέρδη της τάξης τους. Επιδίωξη που εκπληρώνεται με ένα μόνο τρόπο, εντείνοντας την εκμετάλλευση των πολλών, όλων εμάς. Η Ακροναυπλία, τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες αγωνιστές, τόπος - σύμβολο αντίστασης, μας καλεί να υπερασπίσουμε το πνεύμα της.

Ολοι στο Ναύπλιο. Εργάτες, που πρέπει και θα υπερασπιστούν το 8ωρο και θα διεκδικήσουν 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο, θα υπερασπίσουν την Κοινωνική Ασφάλιση και θα διεκδικήσουν τη διεύρυνση των υπηρεσιών της. Μαζί και οι γυναίκες για τα δικά τους δικαιώματα, για την ισότητα, που μόνο στα χαρτιά είναι κατοχυρωμένη. Μαζί και τα παιδιά τους, για δημόσια δωρεάν σύγχρονη Παιδεία. Δίπλα και οι αγρότες ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματός τους. Από κοντά και οι μικρομεσαίοι, που ζουν με τον εφιάλτη των χρεών και του λουκέτου. Οι άνεργοι, για το αυτονόητο δικαίωμα που στερούνται στη δουλιά με δικαιώματα. Αλλά και οι συνταξιούχοι, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Ολοι μαζί, γιατί τα προβλήματα του καθένα, κάθε κλάδου, είναι πρόβλημα όλων. Και μόνον έτσι, όλοι μαζί, με ανυποχώρητη πάλη ενάντια στις αιτίες και τους υπεύθυνους, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ