Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΦΕΙΔΑΣ: Πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην υποδηματοποιία ΦΕΙΔΑΣ, με απόφαση του κλαδικού Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, με αίτημα την ανάκληση απολύσεων.

«ΜΑΣΟΥΤΗΣ»: Κινητοποίηση στο κατάστημα της εταιρείας στην Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στις απολύσεις έγινε με απόφαση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, της Επιτροπής Εργαζομένων στην επιχείρηση, με συμμετοχή και της Λαϊκής Επιτροπής Α' Διαμερίσματος. Την αλληλεγγύη του εξέφρασε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς.

ΙΓΜΕ: Σε κατάληψη των γραφείων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 113), προχώρησε χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ ενάντια στη διάλυση του ΙΓΜΕ που δρομολογείται με την απόφαση του ΔΣ του Ινστιτούτου να θέσει σε εφεδρεία (ισοδυναμεί με απόλυση) 140 εργαζόμενους.

ΑΧΑΪΑ: Επίσχεση εργασίας από χτες από τους εργαζόμενους στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας για την καταβολή των δεδουλευμένων που χρωστάει για πάνω από ένα χρόνο. Ακόμα διεκδικούν την υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ