Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το όραμα

«Βασικό όραμα του εργατικού κινήματος στη σημερινή συγκυρία πρέπει να είναι το πέρασμα από την κοινωνία της αγοράς στην κοινωνικά και οικολογικά ρυθμιζόμενη οικονομία της αγοράς» (ο επικεφαλής της Ακαδημίας εργατοπατέρων Ν. Μουζέλης στο «ΒΗΜΑ»).

Να φάνε και οι επόμενοι

«Για το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχουμε γίνει το "ρεζίλι των Βρυξελλών" επειδή οι σοσιαλιστές έφαγαν το κοινοτικό χρήμα. Αντί έργων, το έκαναν κατάρτιση της "πλάκας", το έκαναν ρουσφέτια και διορισμούς, το έκαναν χάρισμα σε φίλιες δυνάμεις» (ο Μ. Κωττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Κρύβουν πολλά

«Περίπου 1,3 εκατομμύρια στρέμματα διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια κατέχει η Εκκλησία της Ελλάδος. Η αξία αυτών των εκτάσεων υπολογίζεται, από τους ίδιους τους κληρικούς (ουδείς άλλος γνωρίζει επακριβώς το μέγεθος της εκκλησιαστικής περιουσίας) στο αμύθητο ποσό των 7,6 τρισ. δρχ. (22,3 δισ. ευρώ)» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ελα ντε...

«Αν ήταν τα πράγματα τόσο απλά, αν - όντως- επρόκειτο για ένα πρόσωπο του οποίου το μοναδικό αμάρτημα είναι ότι ταξίδεψε κάποτε με ένα πλαστό διαβατήριο και νοίκιασε ένα σπίτι με άλλο όνομα, γιατί τόση αγωνία για την εμφάνισή του στον εισαγγελέα;» (η ερώτηση για τον Βαβύλη από την Σίλα Αλεξίου στα «ΝΕΑ»).

Οδυρμός

«Υστερα από εξίμισι χρόνια φροντίδας και περίθαλψης στους αμφίβιους ασθενείς του το μοναδικό νοσοκομείο για βατράχους της Αυστραλίας κλείνει ελλείψει πόρων» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ