Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΠΡΟΣΩΠΟ
Τζον Ριντ

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Ηγείται ατάκτων και επιβολής νέου πακέτου τρομο-μέτρων ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζον Ριντ, που έχει αναλάβει το ρόλο της «ενημέρωσής μας» για την υποτιθέμενη αποκάλυψη της συνωμοσίας που απέτρεψε μια νέα 11η Σεπτέμβρη.

Βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, ξεδιπλώνοντας πτυχές της υποτιθέμενης συνωμοσίας, λέγοντας ότι εξαιτίας των «αντιτρομοκρατικών μέτρων», από την 7η Ιούλη του 2005 «τουλάχιστον 4 μεγάλες τρομοκρατικές συνωμοσίες έχουν έγκαιρα εξουδετερωθεί από τις βρετανικές Αρχές ασφαλείας». Αν εκδηλώνονταν οι επιθέσεις αυτές, τα θύματα θα ήταν πάρα πολλά, μας είπε ο Ριντ, χωρίς φυσικά να δίνει ούτε ένα στοιχείο για όσα δηλώνει. Πολύ περισσότερο δε, που, υπό το φως των αποκαλύψεων της μουσουλμανικής κοινότητας της Βρετανίας, ουδείς εκ των «υπόπτων» και «υποψήφιων τρομοκρατών», που βρίσκονται στα χέρια των αρχών, δεν είχε προμηθευτεί κάποιο αεροπορικό εισιτήριο, μερικοί δε δεν είχαν ούτε διαβατήριο!

Επιμένει όμως ...και για την επιβολή της πολιτικής συγκροτεί «τρόικα». Εχοντας στο πλευρό του, τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας Νικολά Σαρκοζί και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Τζον Ριντ κινδυνολόγησε τις προηγούμενες μέρες, δηλώνοντας ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μόνιμη και πραγματική απειλή σε ολόκληρη την Ευρώπη» και ότι υπό την τρομοκρατική απειλή τα ατομικά δικαιώματα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία με τη συλλογική ασφάλεια. Οπερ και συρρικνώνονται και άλλο. «Θέλουμε ίση ασφάλεια για όλες τις χώρες μας», συμπλήρωσε δε εν κατακλείδι, εννοώντας την επιβολή των μέτρων και στις υπόλοιπες χώρες...


Χρ. Μ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ