Σάββατο 20 Μάη 2023 - Κυριακή 21 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
EUROLEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 4
Στον τελικό με σπουδαία ανατροπή ο Ολυμπιακός

Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο του στη Euroleague θα έχει ο Ολυμπιακός, που προκρίθηκε στον τελικό του φετινού Φάιναλ 4 της διοργάνωσης στο Κάουνας, μετά τη σπουδαία νίκη του με 76-62 επί της Μονακό στον πρώτο ημιτελικό. Στον τελικό της Κυριακής 21/5 (20.00 - Novasports Prime) η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που αγωνίζονταν το βράδυ της Παρασκευής 19/5.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από τη Μονακό στο πρώτο μέρος, «κυνηγώντας» στο σκορ μέχρι την ανάπαυλα (29-41), στην επανάληψη όμως άλλαξε τα δεδομένα, με μπροστάρηδες τους Παπανικολάου (15 πόντοι) και Φαλ (12 π.), και έκανε εκπληκτική τρίτη περίοδο: Με άμυνα για σεμινάριο και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τα περιφερειακά σουτ, οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν ένα σπουδαίο επιμέρους σκορ 27-2, προηγούμενοι 56-43 στο 30'. Εχοντας βάλει τις βάσεις για την επιτυχία, με συγκέντρωση και καλή διαχείριση ο Ολυμπιακός έλεγξε το ρυθμό στην τέταρτη περίοδο, χωρίς να κινδυνεύσει, φτάνοντας στη νίκη - πρόκριση στον τελικό.

ΒASKET LEAGUE
«Πράξη δεύτερη» για Περιστέρι - ΠΑΟ

Στο Περιστέρι «τα ξαναλένε» το Σάββατο 20/5 (19.15 - ΕΡΤ3) η τοπική ομάδα και ο Παναθηναϊκός, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα τους για την ημιτελική φάση της Basket League, διεκδικώντας την πρόκριση στους τελικούς (κρίνεται στις 3 νίκες). Οι «πράσινοι», φαβορί του ζευγαριού, που προηγούνται 1-0 στη σειρά μετά την άνετη νίκη τους στο πρώτο ματς, στοχεύουν στο 2-0 ώστε να βρεθούν μια ανάσα από τους τελικούς. Οι δε γηπεδούχοι θέλουν να επανακάμψουν μετά την κακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και να ισοφαρίσουν τη σειρά ώστε να εξακολουθήσουν να ελπίζουν στη μεγάλη έκπληξη.

SUPER LEAGUE 2
Δοκιμασία στην Πάτρα για την Κηφισιά

Η δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία της Κηφισιάς, πρωτοπόρου του 2ου ομίλου της Super League 2, στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή, ξεχωρίζει στο φινάλε του προγράμματος της 26ης αγωνιστικής στην Super League, τη Δευτέρα 22/5. Σημειώνεται ότι λόγω εκλογών το κυρίως μέρος της αγωνιστικής και στους δύο ομίλους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/5.

Οι αγώνες της Δευτέρας:

1ος όμιλος: Πανσερραϊκός - Διαγόρας Ρόδου (16.00).

2ος όμιλος: Παναχαϊκή - Κηφισιά (15.15 - ΕΡΤ3), Ολυμπιακός Β' - ΑΕΚ Β' (16.00).

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Με βλέψεις διάκρισης η Εθνική ανσάμπλ

Η Εθνική ομάδα ανσάμπλ γυναικών ρίχνεται το Σάββατο 20/5 στην μάχη της διάκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μπακού. Ολοκληρώνοντας τις ελληνικές παρουσίες στη διοργάνωση, η ομάδα του ανσάμπλ θα μετρήσει τις δυνάμεις της στον σύνθετο αγώνα, στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 χώρες, εκτελώντας προγράμματα στα 5 στεφάνια και στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες. Οι επιμέρους τελικοί οργάνων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21/5. Την ομάδα αποτελούν οι αθλήτριες Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα και Μαριέτα Τοπολλάι.T



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ