Κυριακή 19 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Τα πρασινόμαυρα φίδια...

Δε μυρίζει μπαρούτι αυτό το καλοκαίρι, θειάφι μυρίζει. Σε δόσεις σαν κι αυτές που έριχναν οι παλιοί για να διώξουν και να εξοντώσουν τα φίδια. Μια κουβέντα εδώ, μια δήλωση εκεί, μια παρόλα πεταμένη στη βουλή, ένας τίτλος σε άρθρο και πάνω απ' όλα ο στοχευμένος πανικός έτσι ώστε οι μάζες να οδηγηθούν προβατηδόν στην παραγωγή κέρδους. Οχι βέβαια για λογαριασμό τους.

Αυτό τον καιρό οι πολεμικές βιομηχανίες απ' τη Σαχάρα ως το Αιγαίο ξύνουν τα νύχια τους στις τσέπες τους καθώς μυρίζονται επενδύσεις σε τεχνητές και μη κρίσεις. Οι θεριστές του πανικού όμως, που ξεπουλάνε την ταχύτατα αναπτυσσόμενη σοδειά τους, είναι οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες του βορείου ημισφαιρίου κατ' αρχήν.

Πουλάνε το χάρο με δόσεις σ' όλα τα μαζικά μέσα ενημέρωσης κι από πίσω στρατιές οπορτουνιστών της αγοράς που ξεπουλάνε μαντζούνια, εφευρέσεις, ξόρκια τυλιγμένα σε ακριβά χρυσόχαρτα, συνταγές από βότανα Ινδιών κι άλλες τέτοιες μπουρδοευκαιρίες για κονόμα, αφού λιγότερο τους απασχολεί η γρίπη των χοίρων και περισσότερο η γουρουνοποίηση των πανικόβλητων εργαζομένων.

Από τα πάρτι γρίπης για τα παιδιά των αστικών περιοχών της Αγγλίας και της Αμερικής ώστε μες στο καλοκαίρι ν' αποκτήσουν αντισώματα για να γλιτώσουν από μια καλά σχεδιασμένη πανδημία, φτάσαμε στο πραγματικό επεισόδιο σε ελληνικό νησί που θα σας περιγράψω όχι για ν' ανησυχήσετε, αλλά για να ιεραρχήσετε τη γρίπη κάπου ανάμεσα στην τριακοστή και τεσσαρακοστή θέση των προβλημάτων σας. Η διάγνωση σοβαρών επιστημόνων είναι σαφέστατη. Πρόκειται για μια έντονη γρίπη, εξωφρενικά πολυδιαφημισμένη.

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, ιατρός, λαμβάνει τηλεφώνημα από βοηθό της, η οποία κάνει το αγροτικό της σε τουριστικό ελληνικό νησί. Η νεαρά επιστήμων ρωτά αγωνιωδώς την καθηγήτρια τι να πράξει με Ελληνίδα φοιτήτρια που μόλις έφθασε στο νησί απ' την Αγγλία και παρουσιάζει βήχα, έντονο φτέρνισμα, αναπνευστικά προβλήματα και πυρετό. Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα η νεαρά γιατρίνα είναι πεπεισμένη ότι αντιμετωπίζει το πρώτο της κρούσμα γρίπης των χοίρων. Ψύχραιμη η καθηγήτρια κάνει δυο-τρεις κρίσιμες ερωτήσεις κι ύστερα συμβουλεύει: «Ασε τη γρίπη, βρε παιδάκι μου. Δεν υπάρχει για την ώρα τέτοια επικινδυνότητα. Κοίτα καλύτερα, μήπως το κορίτσι έχει κάτι σοβαρότερο, όπως ΑIDS».

Ευτυχώς η γιατρίνα άκουσε. Σοκ μέγα. Η κοπέλα έπασχε εν τέλει, δυστυχώς, από ΑIDS. Δεν είναι που θα έχει την ευκαιρία ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημά της, αλλά που παρακάμπτοντας την πανδημία φοβίας περί την γρίπη, που δυστυχώς έχει χτυπήσει και γιατρούς, να γλιτώσουν και κάποιοι άνθρωποι στους οποίους η ίδια ερήμην της θα μετέδιδε ιό βαρύτερο του αναμενομένου. Αυτή η τραγική τωρινή, θερινή, τυχαία ελληνική καλοκαιρινή ιστορία προφανέστατα δεν ωφελεί καμία από τις γιγάντιες φαρμακοβιομηχανίες που θησαυρίζουν στη ρουλέτα της γρίπης. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να αναπαραχθεί από κανένα, όχι διεθνές, αλλά ούτε ελληνικό μέσο. Στο κάτω-κάτω της γραφής στον «Ριζοσπάστη» δημοσιεύεται. Φέρει και υπογραφή βουλευτίνας του ΚΚΕ, οπότε ο μοναδικός τρόπος να διαδοθεί ως «χρήσιμη» είδηση είναι να την παραλάβουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. και να την ανεμίζουν ως κομμουνιστικό δάχτυλο που απειλεί τα υγιή καπιταλιστικά συμφέροντα της παγκόσμιας οικογένειας των αγαθών φαρμακοβιομηχανιών που νοιάζονται για τους εξαντλημένους εργαζόμενους. Αυτές οι οικογένειες, όπως λέει το πρασινόμαυρο σχήμα, φροντίζουν να πεθαίνουμε αφού έχουμε πληρώσει αντιβιοτικά κι εμβόλια. Ενώ το ΚΚΕ νοιάζεται απλώς να μην εξαντλούνται οι εργάτες κι έτσι να μη μένουν απροστάτευτοι απέναντι σε ...κερδοφόρες ιώσεις. Αψού!!!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ