Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Με καθολική σχεδόν συμμετοχή των εργαζομένων ολοκληρώθηκε χτες η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου. Διεκδικούν νέα Συλλογική Σύμβαση, που να εξασφαλίζει ό,τι και η τελευταία, καθώς και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς. Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών χαιρετίζει τους απεργούς και τους εργαζόμενους του κλάδου, λιθογράφους και χαρτεργάτες, που στάθηκαν δίπλα τους.

ΣΟΦΤΕΞ: Με τρίωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας, την Τρίτη 19, την Τρίτη 26 και την Πέμπτη 28 Μάη, οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

ΝΗΡΕΑΣ: Με επιτυχία έδωσαν την Πέμπτη τη μάχη της απεργίας οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του «Νηρέα», απαιτώντας να γυρίσει στη δουλειά η εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, που απολύθηκε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης. Την απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι ο περιφερειακός διευθυντής της επιχείρησης έστειλε εργαζόμενους σε γειτονικά παράλια και τους μετέφερε με φουσκωτό στη μονάδα στα Γιάλτρα!

ΟΑΕΕ: Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε τους απολυμένους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, που βρίσκονται σε κατάληψη της αίθουσας συνεδριάσεων του ταμείου. Εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα τους για επαναπρόσληψη όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που τους κοροϊδεύει. Καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

«ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ»: Συνεχίζουν την απεργία για την επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ζαριφόπουλος» (υπηρεσίες ασφαλείας και ελέγχου) στη Νέα Ιωνία. Τη Δευτέρα, το σωματείο τους θα έχει συνάντηση με την εργοδοσία. Πριν δύο βδομάδες, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι θα γίνουν έντεκα απολύσεις και, ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με το σωματείο, απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους. Στο πλάι των απεργών βρίσκονται σωματεία και φορείς.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ: Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της στις εκλογές που θα γίνουν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών στις 17 Μάη απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών». Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του ΠΣΦ (Λ. Αλεξάνδρας 34) από 8 π.μ. έως 8 μ.μ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ