Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο μισθός το πρόβλημα

«Οι υψηλές αποζημιώσεις στους απολυμένους επειδή αποθαρρύνουν τις προσλήψεις. Οι υψηλοί αρχικοί μισθοί που εκτοπίζουν από την αγορά τους εργαζόμενους με χαμηλή ειδίκευση» (οι καταργήσεις που ζητά το ΔΝΤ για τα εργασιακά / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Τι μισθό προτείνει;

«Εμείς από την πλευρά του ΣΥΝ υποστηρίζουμε ότι επιβάλλεται ριζική αναδιανομή εισοδημάτων (...) με νομοθετική ρύθμιση του κατώτερου εγγυημένου εισοδήματος» (ο Ν. Κωνσταντόπουλος στη συνάντηση με τον Χρ. Πολυζωγόπουλο / «ΑΥΓΗ»).

Ποιο μισθό; Πλούτο θέλουν

«Ο Μπαγκουάτι λέει ότι η λύση δεν είναι η αναδιανομή του πλούτου, αλλά η δημιουργία περισσότερου. Ο Μπαγκουάτι συνδυάζει τη φιλελεύθερη ματιά προς το εμπόριο με την ευαισθησία ενός σοσιαλδημοκράτη για την κοινωνική ευημερία» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Λερωμένη φωλιά

«Το ζήτημα, φυσικά, δεν είναι απλώς η ασυνέπεια - άλλωστε ούτε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έδειχναν ανάλογη ευαισθησία με αυτήν που απαιτούν σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία» (το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

Παράπονο

«Εκείνες που έδωσαν ρέστα στον αντικαραμανλισμό και λάσπη κατά της κυβέρνησης και της ΝΔ ήταν οι εφημερίδες των εκδοτών της διαπλοκής (...) υπάρχει και επιβράβευση της λασπολογίας (...) η κρατική διαφήμιση συνεχίζει να ρέει στις εφημερίδες των μεγαλοεκδοτών. Ετσι και κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα εξακολουθούν να παίρνουν και οι κρατικές χορηγίες και διαφημίσεις στις εφημερίδες τους να πηγαίνουν» (ο Δ. Ρίζος στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ