Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπ. Μπορίσοφ, δήλωσε ότι - αν και το κόμμα του (GERB) ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές - θα προτείνει άλλον για να αναλάβει επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς συνεχίζονται οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Προκειμένου, όπως είπε, «να μη διαιρεθεί το έθνος (...) θα προτείνω άλλον πρωθυπουργό, με πολύ σαφή ευρωπαϊκό και NATOικό προσανατολισμό».

ΚΑΪΡΟ.-- Αποζημίωση 900 εκατ. δολαρίων ζητούν οι αιγυπτιακές αρχές από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «Ever Given», του οποίου η πρόσφατη προσάραξη απέκλεισε για μια βδομάδα τη Διώρυγα του Σουέζ. Σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, η Αίγυπτος μέτρησε ημερήσιες απώλειες από 12 έως 15 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνυπολογίζεται και το κόστος για τον απεγκλωβισμό του πλοίου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αστυνομικός της πολιτείας Μέριλαντ πυροβόλησε και σκότωσε την Τρίτη ένα 16χρονο αγόρι, αφότου ο έφηβος τον σημάδεψε με ένα παιχνίδι όπλο, όπως έγινε αργότερα γνωστό, και κατόπιν τράβηξε μαχαίρι εναντίον του, ανακοίνωσε η αστυνομία. Στο μεταξύ, η αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο Ντόντε Ράιτ στη Μινεσότα την Κυριακή, φέρεται να κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. Η είδηση έρχεται μετά από μέρες διαδηλώσεων στη Μινεάπολις, ενώ στην ίδια πόλη συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία, πέρυσι, του Τζορτζ Φλόιντ.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Σχέδιο κλοπής, από την αντιδραστική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, 53,2 εκατ. δολαρίων που είναι δεσμευμένα στις ΗΠΑ, κατήγγειλε την Τρίτη ο Χ. Ροντρίγκες, πρόεδρος της Βουλής. Εμφάνισε στοιχεία που δείχνουν ότι ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και της ΕΕ, αρχιπραξικοπηματίας Χ. Γκουαϊδό, ο Λ. Λόπες και άλλοι, που εμφανίζονται ως «παράλληλη κυβέρνηση», σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός «προϋπολογισμού» αυτής της παράνομης «κυβέρνησης» από την Υπηρεσία Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (OFAC), με χρήματα που είναι περιουσία της Βενεζουέλας και έχουν δεσμευτεί παράνομα στις ΗΠΑ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ