Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: Στον αέρα βρίσκεται η υπόθεση αναδάσωσης της Πάρνηθας από την ακύρωση του διαγωνισμού που είχε προκηρυχτεί και ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 5/2/2008. Μετά από ένσταση μειοδότριας εταιρείας, για αντικανονική σύνθεση της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών, την οποία μάλιστα είχε ορίσει η ίδια η Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε στις 19/12/2008 και όλα δείχνουν ότι ουσιαστικά η φετινή χρονιά θα πάει χαμένη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Δήμος Κουμπούρης, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την αναδάσωση της Πάρνηθας με τι όρους και πότε.

* * *

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ: Το Σεπτέμβρη του 2004 έγινε γνωστή η ύπαρξη ενός νέου σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» (ΣΕΚΓΝΑ), ένα σωματείο στημένο από την εργοδοσία. Τον ίδιο μήνα ο εργοδοτικός σύλλογος με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών» υπέγραψε με το εν λόγω σωματείο Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για δύο χρόνια, και το 2006 για άλλα δύο χρόνια. Η συμβάσεις αυτές έγιναν δεκτές από το υπουργείο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Δήμος Κουμπούρης, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια υπουργό:

  • Γιατί η κυβέρνηση κάνει δεκτή μια σύμβαση που έχει υπογράψει η εργοδοσία με ένα σωματείο που η ίδια δημιούργησε, και που προβλέπει τη μείωση του ωρομισθίου και τη χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς, ενώ από το 2004 το υπουργείο έχει ενημερωθεί για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας με αδιάψευστα στοιχεία;
  • Γιατί δεν κηρύσσει υποχρεωτική τη ΣΣΕ και τη Διαιτητική Απόφαση που έχει υπογραφεί για τους καθηγητές σε όλα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της χώρας;
* * *

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται ξανά οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας, γιατί η κυβέρνηση δεν επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί που δεν έχουν ενταχτεί στη ρύθμιση της ειδικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης. Αντίθετα μάλιστα, αισθάνονται ότι τους εμπαίζει, αφού το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο τους υποσχέθηκε ότι θα ενταχτούν, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς αν θα λύσει άμεσα η κυβέρνηση τα προβλήματα των απολυμένων της Νάουσας.

* * *

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ Η ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ» ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ: Η «Φωνή της Αμερικής» στο Δασοχώρι Ξάνθης, έχει σταματήσει να λειτουργεί και η έκταση με τις εγκαταστάσεις φέρεται να επιστράφηκαν στο ελληνικό Δημόσιο. Ομως, αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από τη διακοπή της λειτουργίας της, η έκταση και οι εγκαταστάσεις συνεχίζουν να παραμένουν αναξιοποίητες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Ποια ακριβώς είναι η προέλευση των δημοσίων εκτάσεων που είχαν διατεθεί στη «Φωνή της Αμερικής»;
  • Ποιες ακριβώς εγκαταστάσεις έμειναν, φυλάσσονται και από ποιον;
  • Εχουν ελεγχθεί οι εγκαταστάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι επικίνδυνα υλικά για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον;
  • Υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής και αν ναι, έχουν λάβει γνώση και συμφωνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς (Νομαρχία, Δήμοι, Δ/νσεις δασών κλπ.) αφού η περιοχή είναι δασική και γεωργική;

Επίσης τους ΚΑΛΟΥΝ να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τα παρακάτω έγραφα:

  • τα πρωτόκολλα παραλαβής της έκτασης και των εγκαταστάσεων από το Δημόσιο
  • το τυχόν πόρισμα μετά από τυχόν έλεγχο για την επιρροή των εγκαταστάσεων στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ