Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Την Τρίτη αρχίζει στο Πρωτοδικείο η εκδίκαση των αντιρρήσεων που κατέθεσαν οι 47 μετανάστες (41 Ιρακινοί και 6 Ιρανοί) ζητώντας την άρση της κράτησής τους, μέχρι να εξεταστεί η έφεση που κατέθεσαν κατά απόφασης που απέρριπτε το αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Οπως αποκαλύπτουν οι φορείς που βρίσκονται στο πλευρό των 47 μεταναστών που κρατούνται στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, η διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου, ολοκληρώθηκε μόλις μέσα σε 5 ημέρες. Οι συνεντεύξεις ολοκληρώθηκαν σε 2 ημέρες, χωρίς την παρουσία δικηγόρων, μέσα σε συνθήκες φυλάκισης, ακόμη και ξυλοδαρμού, όπως καταγγέλλουν οι μετανάστες.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Χωρίς τραυματισμούς, αλλά με μεγάλες υλικές ζημιές, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο στα Εξάρχεια. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αποθήκη του θερινού σινεμά «Αλφαβίλ», στη συμβολή των οδών Μαυρομιχάλη και Διγενή Ακρίτα.

ΝΕΟ ΔΣ: Ο «Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών» εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Πισπιρίγκος Χρήστος, Αντιπρόεδρος: Παπούλιας Αργύρης, Γενικός Γραμματέας: Μπρατσολιάς Παναγιώτης, Ταμίας: Κατσιμίγγος Μιχάλης και Μέλη: Αγγελακόπουλος Βασίλειος, Ζαφειρόπουλος Βασίλειος και Χρονόπουλος Αντρέας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ