Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Υποκριτικά ευαίσθητοι, ειλικρινά ΝΑΤΟικοί

«Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου». Αυτό το σύνθημα, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, ήταν γραμμένο στα πανό που ανάρτησε το ΚΚΕ χτες στην Ακρόπολη. Το αγωνιστικό μήνυμα αυτής της συμβολικής παρέμβασης εξέφρασε τα συναισθήματα, τις ανησυχίες και την αγωνία μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού, που είναι ενάντια στον πόλεμο, αποστρέφονται την εμπλοκή στις πολεμικές επιχειρήσεις και τα ευρωατλαντικά σχέδια, τη μετατροπή της χώρας σε βάση της ΝΑΤΟικής εφόρμησης στην περιοχή.

* * *

Η Ακρόπολη αποτελεί μνημείο που ακτινοβολεί την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Ωστόσο ορισμένοι, σεσημασμένοι και προβλέψιμοι, «ενοχλήθηκαν». Αναρωτήθηκαν τάχα αθώα: «Γιατί να χρησιμοποιείται το μνημείο της Ακρόπολης για πολιτικές σκοπιμότητες;». Δεν είχαν βέβαια τις ίδιες «ευαισθησίες» όταν η Ακρόπολη μετατράπηκε σε φόντο για φωτογραφήσεις celebrities. `Η όταν αξιοποιείται στις ετικέτες της «Coca-cola» ή ακόμα κι όταν - για διαφημιστικούς λόγους - η ίδια πολυεθνική παραμορφώνει τους κίονες του μνημείου σε «μπουκάλια» των προϊόντων της.

Αντίθετα, σε όλες αυτές τις «σκοπιμότητες», τους τρέχουν τα σάλια για την «προβολή της χώρας», για το brand name που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο! Οταν όμως το μήνυμα ενοχλεί την πρεσβεία, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, τότε παίρνουν μπροστά οι προπαγανδιστικές μηχανές, καλυμμένες άτσαλα κάτω από ...πολιτιστικές ανησυχίες.

Υπήρχαν και κάποιοι άλλοι, που σαν να τους διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα μόλις είδαν τα πανό στην Ακρόπολη, ανήμερα μάλιστα της συζήτησης στη Βουλή για την ελεεινή στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, ξεκίνησαν το ψαλτήρι: «Απαράδεκτη η κίνηση του ΚΚΕ. Με τη φράση "όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή" το ΚΚΕ διατυπώνει εμμέσως τη στήριξή του στο καθεστώς της Μόσχας»!, έγραφε το «iefimerida.gr». Τα γνωστά δηλαδή χρεοκοπημένα αναμασήματα, με τα οποία προσπαθούν μάταια να ταυτίσουν με την ιμπεριαλιστική Ρωσία όποιον δεν αναφωνεί «δόξα στην Ουκρανία» και όποιον δεν λιβανίζει τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο.

Δίπλα σ' αυτά γράφτηκε στο διαδίκτυο και το εξής αμίμητο: «Τι θα γινόταν αν το παράδειγμα του ΚΚΕ το ακολουθούσαν και τα άλλα κόμματα; Θα είχαμε κάθε τόσο ακτιβιστικές εκδηλώσεις πάνω στο μνημείο; Μήπως θα ακολουθήσουν και διαδηλώσεις και πορείες ανάμεσα στα ερείπια;» (thetoc.gr). Τέτοια γύμνια επιχειρημάτων στην αντιπαράθεση δεν την περιμέναμε. Πάλι καλά που στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα χώρεσε έστω και μια φωτογραφία των πανό του ΚΚΕ ανάμεσα στις περισσότερες από 470 αναρτήσεις που εκθειάζουν το ΝΑΤΟ και την πολιτική του στην περιοχή.

* * *

Αφήσαμε για το τέλος την ίδια την κυβέρνηση, η οποία, διά του υπουργείου Πολιτισμού, εξέδωσε ώρες μετά την παρέμβαση μια ανακοίνωση, όπου τη χαρακτηρίζει «μαζική εισβολή μελών και στελεχών του ΚΚΕ» στην Ακρόπολη. Για την ακρίβεια, όμως, μαζική είναι η αποδοκιμασία του λαού στους θανάσιμους αυτούς σχεδιασμούς, αφού για παράδειγμα το 56% καταλογίζει στο ΝΑΤΟ την ευθύνη για τον πόλεμο, ενώ μόνο το 23% δηλώνει «ικανοποιημένο» με τη στάση των ΗΠΑ, κι άλλο ένα 53% πιστεύει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από τη συμμετοχή της στον πόλεμο, με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι ίδιοι λοιπόν που κάνουν τα πάντα για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς - αυτό υπηρετεί και η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που ψηφίστηκε χτες - είναι αυτοί που ενοχλούνται από το μήνυμα του ΚΚΕ στην Ακρόπολη. Πολύ περισσότερο ενοχλούνται, επειδή ξέρουν ότι η στάση και οι θέσεις του ΚΚΕ, η πρωτοπόρα δράση του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από τις αμερικανοΝΑΤΟικές αποστολές, βρίσκει μεγάλη απήχηση στους εργαζόμενους, σε άλλους βιοπαλαιστές, στη νεολαία, που ανησυχούν και προβληματίζονται σοβαρά για τις εξελίξεις. Αυτό αποτυπώνεται και στην αποδοχή που συνάντησε η χτεσινή συμβολική παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ακρόπολη, που για άλλη μια φορά χάλασε και το κλίμα ΝΑΤΟικής ομοψυχίας, αλλά και τον ευρωατλαντικό παροξυσμό που κατακλύζει τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα...


Ρ. Π.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ