Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ υπαναχώρησε από την αρχική του επιλογή να εξαγοράσει το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την αδυναμία της διοίκησης της εταιρείας να διακρίνει τους αληθινούς από τους ψευδείς λογαριασμούς. Εκπρόσωποι του Twitter προαναγγέλλουν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του Μασκ εάν δεν υλοποιήσει τον όρο της συμφωνίας που ορίζει καταβολή ρήτρας αποχώρησης ύψους 1 δισ. δολαρίων. Μεταξύ διαφόρων αντιδράσεων, την υπαναχώρηση του Μασκ επικρότησε και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ που έχει δημιουργήσει δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Truth) μετά το μπλοκάρισμά του από Twitter, Facebook, YouTube κ.ά.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 9 γυναίκες καταγγέλλεται ότι υπέστησαν βιασμό ή κακοποιήθηκαν στη Γερμανία, αφού πρώτα ναρκώθηκαν με τα λεγόμενα «χάπια βιασμού», κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού πάρτι του SPD, που γίνεται πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής, παρουσία του ηγέτη του καγκελάριου, Ο. Σολτς. Η είσοδος στο πάρτι γίνεται με προσκλήσεις και υπολογίζεται πως συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Οίκο, απαιτώντας από την αμερικανική κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την κατοχύρωση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Αντί πραγματικής κατοχύρωσης, μια μέρα πριν ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε ένα διάταγμα που παρείχε ορισμένα μόνο μέτρα περιορισμένης ισχύος.

ΟΤΑΒΑ.-- Σε προβλήματα συντήρησης του βασικού δικτύου απέδωσε χτες εκπρόσωπος του μεγαλύτερου καναδικού τηλεπικοινωνιακού μονοπωλίου «Rogers» τη 15ωρη διακοπή των υπηρεσιών σε όλο τον Καναδά την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ τράπεζες, αστυνομία, επιχειρήσεις και εκατομμύρια νοικοκυριά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ