Κυριακή 11 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ του Υ.Μ. Κώστα Κεσόγλου (στην πρωτιά του ΣΟΑ - 105 - έχουμε αναφερθεί στον «Ρ» της 20-6-2010) στο καθιερωμένο ανοιχτό τουρνουά της Καλλιθέας «Κ-45». Ο Κεσόγλου επιβλήθηκε του ισχυρού Αλέξανδρου Κωστούρου (βλέπε παρτίδα στην ειδική στήλη) και κατέκτησε την πρώτη θέση με 6 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο Αλέξ. Κωστούρος και ο Σπύρος Κοφίδης με 5,5 β. Ακολούθησε 4ος ο Χρ. Δουδώνης (ΣΟ Ηλιούπ. 2021) 4,5 β. 5ος ο Ζμπ. Σιεντζέβσκι 4 β., 6-7ος Χρ. Ανθόπουλος, Σ. Χριστίδης από 3,5 β. κ.ά.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟτόπο «Ακτιβιστής και ΣΚΑΚΙ», βρίσκει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα σκακιστικά νέα, μερικά από τα οποία είναι: Μάχη για τη διαθήκη του Φίσερ, Σιμουλτανέ ο Ζαγκρεμπέλνι στο «Ικαρος 2010», Τουρνουά Ράπιντ στη μνήμη Γιώργου Ιωακειμίδη, Συγχαρητήρια στον ΣΟ Παγκρατίου και ΣΜΑΟ Καισαριανής, Κούβα και σκάκι κ.ά.

Οσον αφορά τον Αμερικανό παγκόσμιο πρωταθλητή, φαίνεται ότι η ...μοίρα θα τον κυνηγάει και μετά θάνατον. Σύμφωνα με φωτογραφικά και άλλα ντοκουμέντα, ο Ρ. Φίσερ μπορεί να είναι πατέρας ενός κοριτσιού, σήμερα ηλικίας 9 χρόνων. Ετσι ισχυρίζεται μια κυρία από τις Φιλιππίνες, η Μέριλιν Γιανγκ. Ο Φίσερ δεν άφησε διαθήκη, έτσι, την περιουσία του - που εκτιμάται στα 2 εκατ. δολάρια - διεκδικούν: Μια σκακίστρια από την Ιαπωνία που ισχυρίζεται και αυτή ότι ήταν σύζυγός του, δύο ανιψιοί του από την Αμερική, η αμερικάνικη κυβέρνηση και η προαναφερόμενη Φιλιππινέζα...

Συγχαρητήρια δόθηκαν από τον σκακιστικό κόσμο στους Συλλόγους Παγκρατίου - Καισαριανής για τα σεμιναριακά μαθήματα που έδινε κάθε βδομάδα ο Ι.Μ. και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Σκαλκώτας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ