Τρίτη 11 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ: Μετά την καθολική συμμετοχή στην απεργία των εργαζόμενων της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ στα δίκτυα της ΔΕΗ που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και με τη στήριξη του κλαδικού Σωματείου της Αττικής, δρομολογήθηκε η ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Το Σωματείο καλεί σε επαγρύπνηση. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα σε οποιονδήποτε χώρο δουλειάς, γι' αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να είναι δίπλα στο Σωματείο».

ΔΕΗ: Την πληρωμή δεδουλευμένων και αξιοπρεπείς αμοιβές για όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ ή εργαζόμενους με ολιγόμηνες συμβάσεις, απαίτησε χτες το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, διαδηλώνοντας ενάντια στα σχέδια για πώληση ορυχείων και ΑΗΣ. Συγκεκριμένα, έγινε διαμαρτυρία στην πύλη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και παρέμβαση στη ΣΤΕΠΟ, όπου εκπαιδεύονται οι συμβασιούχοι της ΔΕΗ πριν τοποθετηθούν στην εργασία τους. Το ΣΕΕΕΝ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, προγραμματίζει την επόμενη Τρίτη 18/3, 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Νέα 24ωρη απεργία έκαναν χτες οι συμβασιούχοι καθαριστές και καθαρίστριες των σχολείων στο Δήμο Περάματος, που παραμένουν απλήρωτοι για το 2014. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποίησαν εξορμήσεις και περιοδείες σε σχολεία και σε χώρους δουλειάς της περιοχής. Σήμερα, απεργούν ξανά και θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί, στο Δημαρχείο Περάματος. Το Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας - Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και Νήσων σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι, μετά από καθημερινές παραστάσεις στη δημοτική αρχή, εισπράττουν ψεύτικες υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

NEOSET: Οριστικά σε πτώχευση κηρύχτηκε η εταιρεία κατασκευής και εμπορίας επίπλου «Neoset», με απόφαση (212/2014) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας. Την προσφυγή είχαν κάνει οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, οι οποίοι βρίσκονται «στον αέρα» για περισσότερο από ένα χρόνο.

ΕΠΑΛ ΕΥΚΛΕΙΔΗ: Την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους άνεργους και εργαζόμενους που έκαναν πορεία την Πέμπτη 6/3 στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ανεργία, καταδικάζει με απόφασή του το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του ΕΠΑΛ Ευκλείδη στη Θεσσαλονίκη. Στην απόφασή του αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Είμαστε μια γροθιά με τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς μας! Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ που μας εξαθλιώνουν, την ίδια στιγμή μας τρομοκρατούν για να καθόμαστε στα "αυγά μας". Τα έχουμε ζήσει κι εμείς με τηλέφωνα στο σπίτι από τους διευθυντές επειδή κάναμε κατάληψη, με μαθητοδικεία, με αποβολές και απειλές... Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τρομοκρατεί εμάς και τις οικογένειές μας, επειδή θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα!».

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Με συμμετοχή που σε πολλές περιοχές άγγιξε το 100%, άρχισε χτες η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών ενάντια στα σχέδια για τη μεταφορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στα σούπερ μάρκετ και τη συνολική απελευθέρωση στα φαρμακεία (ιδιοκτησιακό ωράριο), όπως προτείνει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας έκθεση του ΟΟΣΑ. Τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται απ' τα φαρμακεία που εφημερεύουν. Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ