Τρίτη 11 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑΑ.-- Μερικά χιλιόμετρα έξω από τις ακτές της Υεμένης στην Αραβική Θάλασσα, βρέθηκαν την Κυριακή πνιγμένοι 42 Αφρικανοί οικονομικοί πρόσφυγες. Αλλοι 30 κατάφεραν να διασωθούν από ναυτική περίπολο. Οι περισσότεροι ήταν από την Αιθιοπία και τη Σομαλία και επιχειρούσαν να φθάσουν σε κάποια από τις πλούσιες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, κυνηγώντας το όνειρο μίας καλύτερης ζωής.

ΣΟΦΙΑ.-- Εντός τρέχοντος έτους θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας που αποτελεί το συμπληρωματικό κλάδο του Αγωγού ITGI προς τα Βαλκάνια, δήλωσε χτες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους αρχηγούς των κομμάτων της συμπολίτευσης Σεργκέι Στανίσεφ και Λουτφί Μεστάν, στη Σόφια.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Σεισμός 6,9 βαθμών σημειώθηκε νωρίς χτες το πρωί κοντά στη Βόρεια Καλιφόρνια, σε εστιακό βάθος 6,9 χιλιομέτρων, με επίκεντρο 80 χιλιόμετρα δυτικά της Γιουρίκα, δίχως να αναφερθούν σοβαρές υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Εκλογές για τα νέα μέλη της Εθνοσυνέλευσης έγιναν την Κυριακή στη ΛΔ Κορέας. Οι γενικές εκλογές γίνονται κάθε πέντε χρόνια.

ΟΥΕΛΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Στις 20 Σεπτέμβρη θα γίνουν οι επόμενες γενικές εκλογές στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Τζον Κι, που σύμφωνα με το σχετικό κανονισμό είναι αρμόδιος να καθορίσει την ημερομηνία της διεξαγωγής τους. Το σημερινό κυβερνών «Εθνικό κόμμα» που έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, πρωτοστάτησε την προηγούμενη περίοδο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων της οικονομίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ