Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΜΠΑΤ.-- Ενας 22χρονος διαδηλωτής που βρισκόταν σε κώμα μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις 20 Ιούλη στο βόρειο Μαρόκο υπέκυψε, αργά προχτές βράδυ, σε νοσοκομείο της βόρειας πόλης αλ Χουσέιμα. Ο Ιμάντ ελ Ατάμπι είναι ο πρώτος διαδηλωτής που πέθανε αφότου ο κόσμος άρχισε να διαδηλώνει, εδώ και έξι μήνες, στην πόλη Ριφ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φτώχεια και την ανεργία. Ο θάνατος του νεαρού δεν αποκλείεται να αναζωπυρώσει τις κινητοποιήσεις στην περιοχή, που έχουν εξαπλωθεί σε άλλα τμήματα της χώρας, και θεωρούνται οι μεγαλύτερες στο Μαρόκο μετά το 2011.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μικροσκοπική συσκευή, νανοτσίπ, που μπορεί να μεταφέρει νέο DNA ή RNA στα κύτταρα του δέρματος προκαλώντας την αναγέννηση των ιστών και των οργάνων, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν στις ΗΠΑ ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου και του Κολεγίου Μηχανικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, με επικεφαλής τους καθηγητές Τσάνταν Σεν και και Τζέιμς Λι.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Ομάδα αρκετών ενόπλων άνοιξε χτες πυρ εναντίον διερχόμενων περαστικών σε πεζόδρομο της συνοικίας Μπρόνζβιλ του Σικάγου σκοτώνοντας έναν 28χρονο άνδρα και τραυματίζοντας άλλους έξι διαβάτες ηλικίας από 21 έως 46 ετών. Δεν συνελήφθη κανείς από τους δράστες.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδα Πακιστανών Ταλιμπάν και περίπολο του πακιστανικού στρατού στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν είχε χτες τα ξημερώματα ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ταγματάρχη και τριών στρατιωτών. Παράλληλα, χτες, ανακοινώθηκε ο εφιαλτικός θάνατος μίας οικιακής βοηθού από τους εργοδότες της, οι οποίοι της έβαλαν φωτιά και την έκαψαν ζωντανή στην επαρχία Πουντζάμπ, διότι δεν κατάφερε να τους επιστρέψει δάνειο που ισοδυναμεί με περίπου 200 ευρώ.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε πως συνέλαβε 6 Ρώσους και 5 Σέρβους επειδή πέρασαν παράνομα τα σύνορα από τη Σερβία.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα ισραηλινά αεροσκάφη με πρόφαση την αναίμακτη ρίψη ρουκέτας στο ισραηλινό έδαφος. Από τις επιδρομές των Ισραηλινών τραυματίστηκαν τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ