Παρασκευή 10 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Η κυβέρνηση του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ απέρριψε χτες ως «χαλκευμένη» την έκθεση ειδικών του διεθνούς «Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων» που κατηγορούσε τη συριακή Πολεμική Αεροπορία και τον στρατό για επιθέσεις με χημικά όπλα τον Μάρτη του 2017, τονίζοντας ότι τα «στοιχεία» που επικαλέστηκαν οι ερευνητές δεν είναι τίποτε άλλο από «υλικά που κατασκεύασαν και τους έδωσαν» τζιχαντιστές από οργάνωση - παρακλάδι της «Αλ Κάιντα».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο «Λιβυκός Εθνικός Στρατός» του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ κατέρριψε χτες ακόμη δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τα νοτιοανατολικά προάστια της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο Αντάν αλ Ζούριφ έγινε χτες ακόμη ένας εντολοδόχος πρωθυπουργός στο Ιράκ που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την αδυναμία του να συγκροτήσει κοινά αποδεκτή κυβέρνηση. Σιιτικά κόμματα που ήταν αντίθετα με την υποψηφιότητά του, πρότειναν για νέο εντολοδόχο πρωθυπουργό τον Μουστάφα αλ Καντίμι. Λίγες ώρες μετά ο Πρόεδρος του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίμ, έδωσε εντολή για τη συγκρότηση κυβέρνησης στον αλ Καντίμι.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ