Κυριακή 1 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεύτερη ατομική του Αλέκου Κυραρίνη

Η αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη. Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική παρουσίαση της δουλιάς του. Οπως ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει: «Αν υποθέσουμε ότι το παρελθόν είναι στεριά και η θάλασσα το μέλλον, το παρόν είναι εκεί που το νερό γλύφει την άμμο. Θα ήθελα να είμαι εκεί να βρέχω τα πόδια μου». Ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης, σημειώνει: «... αν διαβάζουμε σωστά τις εικαστικές εγγραφές του Α. Κυραρίνη, τα αγγελικά δρώμενα συντελούνται στον απόηχό τους, όχι εν θερμώ, μα σα θρυμματισμένη ανάμνηση, που είναι δική του και δεν είναι πια. Η προσέγγισή τους έγινε εξ αποστάσεως, με την ανάγκη εξομολογητικής κατάθεσης, που λόγω των μικρών επιφανειών μοιάζει ψιθυριστή, άρα εμπιστευτική, όχι όμως και απόρρητη. Και στις λίγες συγκριτικά εξάρσεις σε μεγάλες επιφάνειες, η εξομολόγηση ούτε πιο φωναχτά ηχεί, ούτε πιο αποκαλυπτική είναι, απλώς επιμένει να ασκείται εικαστικά...».

Ο Αλέκος Κυραρίνης γεννήθηκε στην Τήνο το 1976. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ στο εργαστήρι του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14/4 και λειτουργεί: Τρίτη - Παρασκευή (11π.μ. - 2μ.μ. και 6μ.μ. - 9μ.μ.). Σάββατο: (11π.μ. - 2μ.μ.). Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Κυριακή 1/4
  • Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Τσεκούρας
    Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Τσεκούρας
    «Νηστίσιμα πασχαλινά κουλούρια» και «Πασχαλινά λουλούδια» είναι ο τίτλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται (από τις 11 το πρωί), στο «Παιδικό Μουσείο» (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, τηλ. 210 3312995).
  • Τραγούδια και σκοποί, από διαφορετικές περιοχές και εποχές, ξετυλίγονται αυτοσχεδιάζοντας με παραδοσιακά όργανα της Ανατολικής Μεσογείου, από τους «Μακάμ», στην «Αλλη Οχθη» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9270628).
  • Ανοίγει η αυλαία του πολυθεματικού φεστιβάλ «Present art» στο club «Luv», με αφιέρωμα στις εναλλακτικές μορφές του ροκ. Συμμετέχουν: «Υπόγεια Ρεύματα», Πάνος Μουζουράκης, «Small Pox», «Μίγμα», «Ελελευ», «Boogie-base».
  • Ο Δημήτρης Τσεκούρας, η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου και η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, κάθε Κυριακή στις 9.30μμ, στο «Οξυγόνο» (Βούρβαχη και Κορυζή 4, τηλ. 210 9240740), παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με χρώμα ηλεκτρικό, αλλά και έντεχνο. Με τραγούδια από τη δισκογραφία τους και νέα ακυκλοφόρητα και με πολλές και ταξιδιάρικες διασκευές.
  • Αφιέρωμα στη μεγάλη Λιβανέζα τραγουδίστρια Fairouz, που έδωσε νέα πνοή στον κλασικό αραβικό ήχο, πραγματοποιεί το συγκρότημα «Αλ Μαχάμπα», στη μουσική σκηνή «Χίλιες και δύο νύχτες» (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, τηλ. 210 3317293). Το συγκρότημα δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια και αποτελείται από έξι Ελληνες κι έναν Σύρο, με ένα κοινό στοιχείο: Την αγάπη για την κλασική αραβική μουσική.
Μ. Δευτέρα 2/4
  • «Raining Pleasure»
    «Raining Pleasure»
    Οι «Raining Pleasure» δίνουν συναυλία στο «Planet Music» (Αρδηττού 44, Μετς, τηλ. 210 9237109) κλείνοντας τον κύκλο του άλμπουμ τους «Reflections» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι.
  • Στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ. 210 7560102), η Μάρθα Φριντζήλα και οι «Walter Testa» προσεγγίζουν την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο, τη μουσική της Μεσογείου και των Βαλκανίων, της Μ. Ασίας, καθώς και έργα Ευρωπαίων και Αμερικανών συνθετών του 20ού αιώνα, με συλλογική διάθεση και παιχνιδιάρικο τρόπο. Επίσης παρουσιάζουν την πρώτη προσωπική δουλιά της Μ. Φριντζήλα σε μουσική του Βασίλη Μαντζούκη.
Μ. Τρίτη 3/4
  • Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, στο Μέγαρο Μουσικής, με τη Δεύτερη Συμφωνία του Μπετόβεν και την Πρώτη Συμφωνία («Τιτάν») του Μάλερ.
  • Μοιρολόγια στην «Αλλη Οχθη» από το σύνολο ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού «Χαονία» και τον Θωμά Λώλη.
  • Ενα μουσικό αφιέρωμα προσαρμοσμένο στο κλίμα των ημερών, με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τα έργα του «Ματωμένος Γάμος», «Μεγάλος Ερωτικός», «Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς» παρουσιάζουν ο Τάσος Μισυρλής και η Ελένη Μιχαλοπούλου, στο «Αλάβαστρον».
Μ. Τετάρτη 4/4
  • Σήμερα (12 το μεσημέρι με 9 το βράδυ) και αύριο (10π.μ. - 6μ.μ.), στο χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί το πασχαλινό παζάρι που διοργανώνει το ανοιχτό πρόγραμμα «Διάβαση».
  • Εργο της Αθηνάς Λατινοπούλου
    Εργο της Αθηνάς Λατινοπούλου
    Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής το Κονσέρτο για Οργανο, Εγχορδα και Τύμπανα του Poulenc και το «Requiem» του Μότσαρτ. Σολίστ θα είναι η Αγγελική Καθαρίου (σοπράνο), η Μυρτώ Παπαθανασίου (άλτο), ο Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), ο Χριστόφορος Σταμπόγλης (βαρύτονος) και ο Πέτρος Μπακαλάκος (εκκλησιαστικό όργανο). Διδασκαλία χορωδίας: Αντώνης Κοντογεωργίου. Μουσική διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.
Μ. Πέμπτη 5/4
  • Με τα προγράμματα «Χρωματιστά πασχαλινά αυγά» και «Βάφω αυγά», συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο «Παιδικό Μουσείο».
  • Εργα ζωγραφικής (λάδια), μεγάλων κυρίως διαστάσεων, καθώς και δύο κατασκευές παρουσιάζει (έως 21/4) η Αθηνά Λατινοπούλου, στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7).


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ