Κυριακή 23 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Εγώ έχω τη χαμένη γαλοπούλα!

Εγώ την έχω, μη ψάχνετε! Για τη γαλοπούλα που χάθηκε, μιλάω! Είναι υγιέστατη! Και αθώα! Από ντροπή κρύφτηκε η άμυαλη. Μόλις αρρώστησε, σκέφτηκε αμέσως τι θα συμβεί και έκραξε με απελπισία: «Ω, θεέ μου»! Εκείνος, ο «θεός», την (εισ)άκουσε και της «πήρε» προσωρινά την ανάσα. (Το έχει ξανακάνει αυτό ο θεός, με την περίπτωση του Λαζάρου, αν θυμάστε, απ' τα θρησκευτικά)! Οι υπηρεσίες, όλος ο κρατικός, ημικρατικός και παρακρατικός μηχανισμός, βλέποντας το πτηνό χωρίς ανάσα, το πήρανε για οριστικά πεθαμένο. Ολες αυτές οι υπηρεσίες, με επικεφαλής την «κούριερ», τη βουτάνε με τα λευκά τους γάντια από το λαιμό και την πετάνε στα σκουπίδια. Το γαλόπουλο διαγράφτηκε από τα μητρώα των ζωντανών!

Πρώτα είδα τη μουσούδα της, μετά τα δάχτυλα του ποδιού της. Η κακόμοιρη, κακόμοιρη σε σχέση με το Λάζαρο και τη δική του Ανάσταση, προσπαθούσε, μόνη και αβοήθητη, να βγει από τον κάδο. Φιλόζωος, όπως είμαι, σηκώνω το καπάκι και την τραβάω. Πέφτει στην αγκαλιά μου, από ευγνωμοσύνη, και την παίρνουν τα κλάματα.

Μέσα από τα αναφιλητά της μπόρεσα να ξεχωρίσω τον παρακάτω μονόλογο, τον οποίο μεταφέρω χωρίς παρεμβάσεις. «Μη με ρωτάς, πού βρωμάει περισσότερο, μέσα ή έξω από τον κάδο», άρχισε! «Στον κάδο μυρίζει λιγότερο, είμαι σίγουρη! Αν ήταν στην κρίση μου, εκεί μέσα θα ζούσα! Ομως, στην εποχή της άγριας εμπορευματοποίησης, ούτε ο θεός ανασταίνει χωρίς να πληρώσεις! Θα σου ξαναδώσω τη ζωή, μου είπε, αλλά πρέπει να βγεις έξω (από το θάνατο και τον κάδο), να συνεχίσεις το έργο του Χριστού, να πιεις το υπόλοιπο του "ποτηρίου". Κι αυτός, θύματα ψάχνει»!

«

Ομως, άλλο το "ποτήριον" του Χριστού και άλλο το δικό μου! Ο γιος του, τέλος πάντων ο Χριστός για συντομία, δεν είχε να αντιμετωπίσει τραστ και πολυεθνικές. Ούτε βιομηχανίες φαρμάκων, ούτε τηλεοπτικά δίκτυα! Δεν υπήρχαν τότε πρωινές, απογευματινές και βραδινές εκπομπές "λόγου και ενημέρωσης", που να ανταγωνίζεται η μια την άλλη. Δεν υπήρχε η AGB να μετράει συσκευές και να κοστολογεί διαφημίσεις. Δεν υπήρχε καν θεός, όπως τον εννοούνε σήμερα! Το έργο του Χριστού, ήταν απείρως ευκολότερο! Αν αυτός μπήκε στα δεξιά του, εγώ πρέπει να καθίσω στο κεφάλι του!

Θεέ μου, του λέω, με μεταχειρίζονται! Στο όνομά μου αποπροσανατολίζουν τον κόσμο! "Το ξέρω" μου λέει, "προχώρα", το ίδιο έκαναν και στο γιο μου! Και προχωράω, γιατί αλλιώς πρέπει να "παραδώσω"! Προχωράω σε έναν Γολγοθά χωρίς κορυφή! Τη μία πρέπει να σώσω την κυβέρνηση από τα ανομήματά της και την άλλη την αξιωματική αντιπολίτευση από τα δικά της. Τη μια κατηγορείται ο Ρεγκούζας και την άλλη ο Παπαντωνίου. Γίνομαι, παρά τη θέλησή μου, ο ιμάντας, που μεταφέρει κατηγορίες, αληθινές και ψεύτικες πληροφορίες. Διασπείρει διάφορους υπαρκτούς και ανύπαρκτους φόβους, ενώ την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κοστίζει όσο τα ρουμπίνια. Το ηλεκτρικό όσο η πλατίνα!»

«

Είμαι μια πουτάνα», κραυγάζει! «Μια πουτάνα, που πάνω της πέσανε όλοι οι στόλοι του κόσμου. Ο ένας με βιάζει για να ξεχαστεί η ανεργία, ο άλλος για να ξεχαστεί η ακρίβεια. Ο τρίτος για τη σύνταξη, ο τέταρτος για το οχτάωρο. Εγώ στριγκλίζω από την οργή και τον πόνο, και ο κόσμος νομίζει ότι παρακολουθεί μεταμεσονύχτια τσόντα και ξεχνάει τα δικά του προβλήματα»!

«Μη με συμβουλεύεις να παραδοθώ, το σκέφτηκα μόνη μου! Ομως, και πάνω στο πτώμα μου αυτοί θα συνεχίσουν τα παιχνίδια τους. Είναι τυμβωρύχοι! Και δεν είναι τυμβωρύχοι μόνο από βίτσιο. Είναι, κυρίως, από συμφέρον! Κάθε κρίση ανοίγει καινούριες "μπίζνες". Σήμερα πρέπει να "βοηθηθούν" οι φαρμακοβιομηχανίες. Εχτές οι πολεμικές. Αύριο οι κατασκευαστικές. Μεθαύριο...».

«Εντάξει, δεν παραγνωρίζω τους κινδύνους! Ομως, τους "κινδύνους" και τις επιδημίες δεν τους γενούν τα κοτόπουλα. Τα κοτόπουλα, πραγματικά και μεταφορικά, τους υφίστανται! Είμαι και εγώ θύμα αυτής της πολιτικής. Είμαι και εγώ ένα κοτόπουλο. Παρακαλώ βοηθήστε με»!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ