Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Επανερχόμαστε στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα για νέους από 8 έως 18 ετών (Μαμάγια Ρουμανίας, 5-14/9/17), για να δούμε συνολικά τις αποδόσεις της ελληνικής αποστολής. Εχουμε ήδη μιλήσει για την Ευ. Καραβιτάκη, που συγκέντρωσε 6 βαθμούς και ισοβάθμησε στις θέσεις 9 έως 17 στα Κορίτσια κάτω των 12. Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του νεαρού Δημ. Μακρίδη της ΣΑ Πύργου, που με 6,5 βαθμούς (5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα) και απόδοση 1.874 μονάδων elo (600 μονάδες περισσότερο από τη θεωρητική δυναμικότητά του) βρέθηκε στη 10η θέση στα Αγόρια κάτω των 10. Στα Αγόρια κάτω των 16 ο Π. Τριμίτζιος του ΑΣ Παπάγου και ο Ευγ. Ιωαννίδης του ΣΟ Καβάλας ισοβάθμησαν στις θέσεις 10 έως 18 με 6 βαθμούς ο καθένας.
  • Ο Αντ. Παυλίδης κέρδισε την παρτίδα του τελευταίου γύρου στο Fall Chess Classic 2017 του Σεντ Λιούις των ΗΠΑ και ισοβάθμησε στη 2η - 3η θέση με τον Αλ. Πισό με 6 βαθμούς. Νικητής του β' ομίλου του τουρνουά ήταν ο Τζ. Φρίντελ με 6,5 β., ενώ στον α' όμιλο στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι Γκ. Μέγιερ και Γ. Ζέρεμπουκ με 5,5 β. ο καθένας.
  • Στη Νήσο του Μαν άρχισε χτες το πολύ ισχυρό ομώνυμο Διεθνές Τουρνουά με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του α' ομίλου βρίσκονται περίπου 70 GM, ενώ πρώτοι στην αρχική κατάταξη είναι οι Μ. Κάρλσεν, Βλ. Κράμνικ, Φ. Καρουάνα και Β. Ανάντ, Χ. Νακαμούρα. Καθώς αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο νωρίτερα από το αναμενόμενο, είχαν χρόνο να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για νέες αναμετρήσεις.
  • Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία καλεί τα ενεργά σωματεία - μέλη της που έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους για το 2017 σε Γενική Συνέλευση στις 28 Σεπτέμβρη. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η ΓΣ θα επαναληφθεί το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στα γραφεία της ΕΣΟ, Συγγρού 25, Αθήνα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ