Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

«Αλλάξτε εσείς, η Κούβα δεν αλλάζει»

Η είδηση από την Κούβα, τους έκανε ν' αναθαρρήσουν!

Ο «γερόλυκος» του ιμπεριαλισμού (οι ΗΠΑ) κάλεσε σε άμεση ανατροπή, για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας», όπως αυτής που έχει εγκαθιδρυθεί στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ή έστω στην Εσθονία, όπου Πρόεδρος είναι ένας πρώην Αμερικανός πολίτης, το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει δικαίωμα ψήφου και ξηλώνονται τα αντιφασιστικά μνημεία, για να στηθούν νέα προς τιμήν των «λεγεώνων των SS».

Οι «ύαινες» της ΕΕ άδραξαν την ευκαιρία να μιλήσουν για «αναθέρμανση» των σχέσεων, ελπίζοντας πως η «πολιτική των γεφυρών» μπορεί να επιτύχει καλύτερα και πιο «κομψά» το στόχο, που έχουν και οι ΗΠΑ, δηλαδή την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Κούβα.

Από κοντά και διάφοροι απολογητές του καπιταλισμού έτρεξαν να κάνουν λόγο για την ανάγκη ο «σοσιαλισμός» να 'χει ...«δημοκρατία», λες κι η δημοκρατία είναι μία και απαράλλαχτη «γαρνιτούρα», που προστίθεται σε όλα τα είδη των κοινωνιών (δουλοκτητική, φεουδαρχική, καπιταλιστική, σοσιαλιστική). Λες και η αστική δημοκρατία είναι το «τέλος της Ιστορίας»...

«

Αλλάξτε εσείς, η Κούβα δεν αλλάζει», δήλωσε ο Φιντέλ, απαντώντας στις «παραινέσεις» τους. Η σύγχρονη «Ιερά Συμμαχία» και οι οπορτουνιστές μοιάζει να ξεχνούν πως η Κούβα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο δρόμο του σοσιαλισμού, όχι γιατί έτσι το 'θελε ένας άνθρωπος, ένα επαναστατικό σύμβολο, ο Φιντέλ, αλλά γιατί έτσι θέλουν ο λαός και η εργατική τάξη της Κούβας.

Ακόμη κι όταν η ζωή τα έφερε έτσι που οι Κουβανοί χρειάστηκε να αντέξουν και χωρίς την ΕΣΣΔ, δεν κλονίστηκαν! Διαφύλαξαν το σοσιαλιστικό χαρακτήρα και τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού, όπως είναι τα δημόσια και δωρεάν συστήματα Υγείας και Παιδείας, ο λαϊκός Πολιτισμός και Αθλητισμός.

Το «αστέρι» της σοσιαλιστικής Κούβας θα συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες των λαών, γιατί, παρά τον αποκλεισμό, τους εκβιασμούς, τις επεμβάσεις, τις στερήσεις, έδειξε πως οι λαοί μπορούν να ορθοποδήσουν! Η Κούβα έδειξε πως ο σοσιαλισμός όχι μόνον είναι εφικτός, αλλά είναι κι ο μόνος εναλλακτικός κόσμος στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα! Ο λαός και η ηγεσία της αξίζουν την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη αλληλεγγύη μας!


Ελισαίος ΒΑΓΕΝΑΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ