Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Δολοφόνοι ιμπεριαλιστές

Οι εικόνες που έρχονται από τη χιλιοβασανισμένη Γάζα, είναι λίγες για να περιγράψουν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που ζουν στην περιοχή, εξαιτίας του κλιμακούμενου αποκλεισμού που έχει επιβάλει η εγκληματική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης. Η μέθοδος της σταδιακής γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, μέσω της οικονομικής ασφυξίας, της φτώχειας και της πείνας, δεν είναι βεβαίως σημερινό φαινόμενο, και ούτε αφορά μόνο τη Λωρίδα της Γάζας. Απλώς, με τα μέτρα των τελευταίων ημερών, με τη διακοπή και της παροχής καυσίμων και άρα ηλεκτρικού και νερού, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αδυνατούν να λειτουργήσουν ακόμα και τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας και νεογνά.

Μέσα σε διάστημα λιγότερο των 2 μηνών από την περιβόητη διάσκεψη της Ανάπολης που συγκάλεσε η κυβέρνηση Μπους, έχει καταρρεύσει η όποια αυταπάτη υπήρχε για αλλαγή της στάσης της ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό το καθεστώς, με την πλήρη ανοχή των ιμπεριαλιστών (Αμερικάνων και Ευρωπαίων) παρά τα δήθεν ψελλίσματα για συγκράτηση, προσπαθεί να εξολοθρεύσει έναν ολόκληρο λαό που το μόνο που ζητά είναι το δικαίωμα στην πατρίδα.

Οι κομμουνιστές υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε λαού να επιλέγει αυτός το δρόμο ανάπτυξης που επιθυμεί και αντιπαλεύουν σταθερά και με συνέπεια τις επεμβάσεις που προωθούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τα συμφέροντά τους. Το παλαιστινιακό ζήτημα και η επίλυσή του, ώστε να μπορούν να ζήσουν οι δύο λαοί, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί, ο ένας δίπλα στον άλλο, δε συμβαδίζει με τα εν εξελίξει σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη «Νέα Μέση Ανατολή». Η δήθεν «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και ο «εκδημοκρατισμός της Μέσης Ανατολής», που χρησιμοποιούν οι αρχιτρομοκράτες δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πρόσχημα για την πραγματική τρομοκράτηση των λαών που αντιστέκονται.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα, και στην πρόσφατη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα στις αρχές του μήνα, επαναβεβαίωσε τη θέλησή του ότι θα πολλαπλασιάσει τις πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα, και στο κοινοβουλευτικό και στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για τη στήριξη του αγώνα του παλαιστινιακού λαού και του λαού του Ισραήλ, των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν. Και το επόμενο διάστημα απαιτείται η αλληλεγγύη σε αυτό το δίκαιο αγώνα να δυναμώσει, για να σταματήσει άμεσα, κάτω από τη λαϊκή πίεση σε όλο τον κόσμο, ο βάρβαρος αποκλεισμός της Γάζας, να σταματήσει η κατοχή και οι εποικισμοί, το διαχωριστικό τείχος. Να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στην επιστροφή στην πατρίδα τους για να υπάρξει βιώσιμο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ