Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η κάλπη ευκαιρία για τα νέα ζευγάρια

Χιλιάδες είναι οι νέοι και οι νέες που μεταθέτουν στο μακρινό και αόριστο μέλλον την απόφαση να δημιουργήσουν δική τους οικογένεια, ακόμα ακόμα και να εγκαταλείψουν την πατρική στέγη. Οι πιο ...τολμηροί που το αποφασίζουν βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με ένα βουνό προβλήματα και δυσκολίες, αξεπέραστες πολλές φορές. Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία καλπάζουν, που ο παραγόμενος πλούτος αυξάνεται διαρκώς, που υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις κάθε γενιά να ζει καλύτερα από την προηγούμενη, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Οι κήρυκες του «εκσυγχρονισμού» και των «μεταρρυθμίσεων», η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διαμόρφωσαν με την πολιτική τους ένα πλέγμα αδιεξόδων για τους νέους των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που καθιστά απαγορευτική ακόμα και τη σκέψη της δημιουργίας δικού τους σπιτικού. Πώς να αποφασίσει ο νέος με τα 400 ή τα 500 ευρώ μισθού, πολύ περισσότερο ο άνεργος νέος, να ζήσει μόνος του; Πώς να αποφασίσει ένα ζευγάρι να συγκατοικήσει και πολύ περισσότερο να φέρει στον κόσμο παιδιά όταν με τους μισθούς του δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα πάγια έξοδα του σπιτιού; Οταν η ανασφάλεια και ο φόβος της ανεργίας κυριαρχούν στη ζωή τους;

Οι αναφορές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη νέα γενιά είτε είναι υποκριτικές και ανέξοδες διακηρύξεις είτε άκρως αντιδραστικές, όπως αυτή για πρόσληψη νέων χωρίς ασφάλιση! Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να μιλήσουν για κρίσιμα ζητήματα, όπως: Λαϊκή στέγη φτηνή και ασφαλής, μέτρο που θα απάλλασσε τα νέα ζευγάρια από το βραχνά του ενοικίου ή της υπέρογκης δόσης για αποπληρωμή στεγαστικού δανείου. Σταθερή δουλιά με ικανοποιητικούς μισθούς ώστε να μπορούν οι νέοι να προγραμματίζουν τη ζωή τους, να ζουν ανθρώπινα και αξιοπρεπώς, να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, από τον παιδικό σταθμό έως το πανεπιστήμιο, ώστε να μην αναγκάζονται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά από τη βρεφική ηλικία των παιδιών μέχρι και την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο. Δημόσια και δωρεάν Υγεία με σύγχρονες αναβαθμισμένες υπηρεσίες, από το μαιευτήριο και για όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Εργοδοτική τρομοκρατία που φτάνει ως και την απόλυση εγκύων που αυτομάτως καθίστανται ...ασύμφορες για την επιχείρηση.

Τα παιδιά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτά που πλήττονται και θα πληγούν ακόμα περισσότερο από μια πολιτική που στο διάβα της ξηλώνει όλο το πλέγμα των εργασιακών, ασφαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων που κατέκτησαν και απόλαυσαν προηγούμενες γενιές. Που αν και όχι πλήρες παρείχε ορισμένες εγγυήσεις, άγνωστες για τους νεότερους. Η αποψίλωσή του είναι το αναγκαίο τίμημα για την απρόσκοπτη ανοδική πορεία της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο υπηρετούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που αυτό το τίμημα οι νέοι και οι οικογένειές τους πρέπει να αρνηθούν να το καταβάλουν. Εντείνοντας την ταξική τους πάλη για να διατηρήσουν κεκτημένα δικαιώματα, να τα διευρύνουν και συγχρόνως καταδικάζοντας πολιτικά όσους τους απομακρύνουν βίαια από τα όνειρά τους. Η κάλπη είναι η ευκαιρία τους να στείλουν το λογαριασμό στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Μαζί με το ΚΚΕ μπορούν να ελπίζουν στη ζωή που θέλουν.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ