Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Διεθνιστική γιορτή αλληλεγγύης

Οι περισσότεροι δε θα συναντηθούν πρώτη φορά. Εχουν βρεθεί ξανά στους αγώνες για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καταστολή. Εχουν παλέψει μαζί στο σωματείο και τη γειτονιά για ό,τι «καίει» τον εργαζόμενο και την οικογένειά του. Μόλις λίγες μέρες πριν κουβέντιασαν ξανά στη σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, στα πλαίσια της πλατιάς εξόρμησης που πραγματοποιεί για την ανεργία. Ελληνες και μετανάστες εργάτες θα στείλουν και από το τριήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ στο πάρκο του ΦΙΞ - για έβδομη συνεχή χρονιά - το δικό τους μήνυμα: Παλεύουμε μαζί με το ΚΚΕ, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι για το χτίσιμο της δικής μας κοινωνίας, της σοσιαλιστικής.

Ανθρωποι του μόχθου, που πασχίζουν για τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Νέοι που αγωνιούν για το αύριο, που «διψούν» για δουλιά, για μόρφωση, για δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους. Γυναίκες, που η πείρα τους λέει, πως «ισοτιμία» δε σημαίνει ούτε να δουλεύεις από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου, ούτε μισό οχτάωρο με μισό μισθό και μισά ένσημα. Ανθρωποι με διαφορετική γλώσσα και συνήθειες, που δε διαπιστώνουν απλά, πως «τίποτα δε μας χωρίζει». Εντοπίζουν όλα εκείνα που τους ενώνουν, γιατί είναι εργάτες.

Μια γιορτή ταξικής διεθνιστικής αλληλεγγύης θα στηθεί από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στο πάρκο του ΦΙΞ. Εκεί, θα «ξεδιπλωθεί» μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις η αναγκαιότητα να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών και να ισχυροποιηθεί παράλληλα το μεγάλο στήριγμα των αγώνων τους, το ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις, πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος, στόχο έχουν να αποκαλύψουν, να αφυπνίσουν, να δείξουν το δρόμο της διεξόδου στα προβλήματά τους που είναι απότοκα των αδιεξόδων της εκμετάλλευσης.

Θα αναδειχτεί, ότι η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ενεργή στήριξη του ΠΑΣΟΚ, πλήττει το ίδιο και τους Ελληνες και τους μετανάστες. Οι συζητήσεις και οι ομιλίες του τριημέρου θα αποκαλύψουν τον ταξικό ρόλο της ΕΕ και θα απαντήσουν σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που από τη μια «συμπονούν» τους μετανάστες κι από την άλλη «τρίβουν τα χέρια τους» για τα χαμηλά μεροκάματα και την ανασφάλιστη εργασία, που συμβάλλουν στην... «ανάπτυξη» και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Φέτος δίνεται ιδιαίτερο βάρος και στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Μέσα από τη συζήτηση που έχει προγραμματιστεί με αφορμή τα 90χρονα από την Οκτωβριανή Επανάσταση, υπογραμμίζεται η προσφορά και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Αποκαθίσταται, μέσα από την Ιστορία, μια μεγάλη αλήθεια: Οτι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων δεν είναι ουτοπία. Οτι το «εφικτό», δεν ταυτίζεται τελικά με τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα πολιτικά φερέφωνά τους, αλλά με τον κοινωνικοπολιτικό αγώνα για τη δική τους εξουσία για το χτίσιμο της δικής τους κοινωνίας.


Ελένη ΜΑΪΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ