Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Πανστρατιά ανυποταγής και στην κάλπη

Απ' άκρη σ' άκρη, σε όλη την Ελλάδα, ήχησε την προηγούμενη βδομάδα το μήνυμα της αντίστασης και της ανυποχώρητης πάλης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και πολλές άλλες πόλεις σηκώθηκε κραυγή διαμαρτυρίας. Ο ελληνικός λαός διαδήλωσε, με αφορμή την πρώτη μαύρη επέτειο από την έναρξη της βάρβαρης επέμβασης του ευρωαμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Γιουγκοσλαβία. Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν τίμησαν μόνο τον ηρωικό γιουγκοσλαβικό λαό, που αντιστάθηκε. Ηταν η φωνή αντίστασης για τη σημερινή συνεχιζόμενη επέμβαση στην καρδιά των Βαλκανίων. Ηταν η θέληση του ανυπόταχτου λαού και της νεολαίας, που δε σκύβει το κεφάλι, που δεν ανέχεται να γίνεται η πατρίδα μας προγεφύρωμα για τις ορδές των νεοβαρβάρων του ΝΑΤΟ, να μετατρέπεται η νεολαία σε αναλώσιμο υλικό για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν σε βάρος της ανθρωπότητας.

Δυνατή και στεντόρεια ακούστηκε η φωνή της νέας γενιάς, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, συνεχίζοντας τις ένδοξες παραδόσεις ενός αγωνιστή λαού, που δε δέχτηκε ποτέ ζυγό στο σβέρκο του και στάθηκε και στέκεται αλληλέγγυος σε άλλους αγωνιζόμενους λαούς και κινήματα. Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, οι νεολαίοι της ΚΝΕ έδωσαν σε όλες τις πόλεις το δικό τους ξεχωριστό δυναμικό, μαχητικό στίγμα. Τα εργατικά σωματεία, το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, εργαζόμενοι, αγρότες, σπουδαστές και φοιτητές και μαθητές ύψωσαν το ανάστημα τους στην υποταγή. Καταδίκασαν όσους υπηρετούν ή ανέχονται την πολιτική της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, η οποία σπέρνει το θάνατο και την ανέχεια στους λαούς της περιοχής, που εφαρμόζει και η κυβέρνηση Σημίτη, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου και των επιδιώξεών του.

Ηαξία και η σημασία της φιλειρηνικής, αντιιμπεριαλιστικής πανστρατιάς, οι διαδηλώσεις και η μαχητική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία δένονται αναπόσπαστα και με τη συγκυρία της προεκλογικής περιόδου. Μιας περιόδου που όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, προσφέρουν στο λαό εύκολες και ανώδυνες διαχειριστικές λύσεις, τόσο για τις αναδιαρθρώσεις που επιβάλλει το κεφάλαιο και σαρώνουν κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, όσο και για τον εξωραϊσμό της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, που δήθεν είναι αναγκαίο κακό και άρα η προσαρμογή σε αυτή είναι αναπόφευκτη.

Οσπόρος της ανυποταγής, της αντίστασης, της ρήξης και ανατροπής που ρίχνει το ΚΚΕ και συνδέεται με την ενίσχυση του άλλου πόλου, του λαϊκού μετώπου, είναι το μήνυμα που ο λαός πρέπει να στείλει και από την κάλπη στις 9 του Απρίλη. Για να είναι από την επόμενη μέρα πιο ισχυρό το λαϊκό κίνημα. Για να κερδίζει έδαφος η αγωνιστική συμμαχία εργατών, μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, της νεολαίας που συνθλίβεται στους «μονόδρομους» της εκμετάλλευσης και της ανασφάλειας. Για να μπορέσει το λαϊκό κίνημα να βάλει πλώρη για τη σύγκρουση, τη ρήξη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί σήμερα να αποτρέψει νέα εγκλήματα, να φρενάρει τη βαρβαρότητα και αύριο να την ανατρέψει. Για να γίνουν οι λαοί αφέντες της τύχης τους.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ