Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Αντισοσιαλιστική επίθεση

Η προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας από την άρχουσα τάξη των χωρών της Ευρώπης και ειδικά της περιόδου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκτά μόνιμα και επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, η πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος, τα Κομμουνιστικά Κόμματα. Επιδίωξη δεν είναι μόνο η διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων αλλά κυρίως η απάλειψη και τελικά η λήθη της ιστορίας της οικοδόμησης του νέου, χωρίς εκμετάλλευση κοινωνικού συστήματος που ξεπέρασε τον καπιταλισμό. Αυτή η επαναστατική έφοδος εκατομμυρίων ανθρώπων, η κίνηση προς τα μπρος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, πρέπει να εξαφανιστεί. Κυρίως οι νέες γενιές, που έτσι και αλλιώς δε μαθαίνουν την πραγματική ιστορία λόγω των αντιδραστικών εκπαιδευτικών συστημάτων, να μην διδαχτούν από την ανατρεπτική δύναμη των λαών.

Να μην ξέρουν για παράδειγμα ότι η 9η Μάη 1945, μέρα της νίκης των λαϊκοαπελευθερωτικών κινημάτων με επικεφαλής το σοβιετικό λαό κατά των ναζιστοφασιστών, γιορτάζεται ως Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Αλλά να την αποδεχτούν ως μέρα γιορτασμού της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης γιατί τότε ιδρύθηκε η καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Κοινότητα, που μετεξελίχθηκε σε ΕΕ.

Τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τις επιδιώξεις της ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης μετά την προσωρινή ήττα του σοσιαλισμού, σε αυτή τη φάση έξαρσης του αντικομμουνισμού πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Οι αντιδραστικές δυνάμεις επιχείρησαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης να περάσουν ένα κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο εξίσωσης του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό. Η προσπάθεια δεν τους βγήκε πλήρως. Μόλις την περασμένη βδομάδα με αφορμή τα αντεπαναστατικά γεγονότα του Οκτώβρη του 1956 στην Ουγγαρία, που εμφανίζεται ως «λαϊκή εξέγερση», προχώρησαν ένα ακόμα σκαλοπάτι στην αντικομμουνιστική υστερία. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τις ευρωκοινοβουλευτικές δυνάμεις (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλιστικό, Φιλελεύθεροι) και με τις ψήφους των ευρωβουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καλεί σε καταδίκη της «κομμουνιστικής ιδεολογίας». Αλλά και ορισμένοι «αριστεροί» ευρωβουλευτές της GUE, κατέθεσαν επίσης απαράδεκτο ψήφισμα περί εγκλημάτων του «σταλινικού» καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή στην Τσεχία απαγορεύτηκε η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας γιατί παλεύει για την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, γίνεται ένας βρώμικος πόλεμος κατά των κομμουνιστών μέχρι και δολοφονικές επιθέσεις. Στην Πολωνία ετοιμάζεται «κυνήγι μαγισσών» εναντίον δημοσίων υπαλλήλων την εποχή του σοσιαλισμού που συνεργάζονταν λέει... με τις μυστικές υπηρεσίες. Στις Βαλτικές λεγόμενες «δημοκρατίες», τα κομμουνιστικά κόμματα είναι στην παρανομία, την ίδια στιγμή που εξυμνούνται και βραβεύονται οι αντίστοιχοι με τους δικούς μας γερμανοτσολιάδες - Ράλληδες, συνεργάτες των χιτλερικών καταχτητών τους. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Στα 15 χρόνια από την ανατροπή του σοσιαλισμού, αποδείχτηκε περίτρανα στους λαούς αυτών των χωρών και σε όλο τον κόσμο, η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού. Η ανεργία, άγνωστη πριν, θερίζει. Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν λαούς κυριαρχούν. Γι' αυτό η υπεράσπιση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, μ' όλες τις αδυναμίες του, είναι καθήκον και χρέος σήμερα για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Ο σοσιαλισμός είναι σήμερα ακόμη πιο επίκαιρος και αναγκαίος. Και αυτό το ξέρουν οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί τους εκφραστές γι' αυτό εξαπολύουν την επίθεσή τους. Να τον εμποδίσουν πασχίζουν και ο αντικομμουνισμός τούς χρειάζεται. Γι' αυτό η πάλη ενάντιά του είναι χρέος και υπόθεση των λαών. Για το δικό τους συμφέρον.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ