Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Κριτήριο ψήφου το «ποιος με ποιον»

Θέλουν να διαδηλώνουμε μετά την απαραίτητη καταμέτρηση του αρμόδιου αστυνομικού οργάνου το οποίο θα εκτιμήσει εάν η πορεία θα γίνει στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο. Θα ήθελαν να απεργούμε φορώντας περιβραχιόνιο «διαμαρτυρίας». Θα προτιμούσαν να μη διαδηλώνουμε και να μην απεργούμε καθόλου. Εχουμε ευκαιρία να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε αυτές τις, άκρως αντιδραστικής έμπνευσης, προσπάθειες. Βλέπουμε όλοι πως στην απόπειρα περιορισμού του δικαιώματος της διαδήλωσης από την κυβέρνηση, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την Αθήνα, εκπροσωπούν επάξια την αντιδραστική πολιτική των κομμάτων τους. Σε λιγότερο από δύο μήνες έχουμε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και αυτή η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Και οι δύο παίρνουν μέρος, ο καθένας με τον τρόπο του, στο «παζάρι» που έχει στήσει η κυβέρνηση. Το δικαίωμα της διαδήλωσης όμως - και αυτό δεν αρέσει στον κ. Κακλαμάνη, τον κ. Σκανδαλίδη και τα κόμματά τους - δεν είναι προϊόν της «ελεύθερης αγοράς» τους που κοστολογείται και παζαρεύεται. Υπάρχει και θα υπάρχει ως έχει. Η διαδήλωση, η απεργία και κάθε μέσο πάλης είναι ματωμένα «όπλα» των εργαζομένων απέναντι στην εξουσία της αστικής τάξης που θέλει να κάνει τη ζωή τους ακόμα χειρότερη, για τα συμφέροντά της. Γι' αυτό και οποιαδήποτε θέση δεν εναντιώνεται ξεκάθαρα είναι συνένοχη στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας. Οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει στρατόπεδο, όπως ήταν φυσικό.

Ο Ν. Κακλαμάνης από νωρίς είχε εκφράσει την επιθυμία να τεθεί επικεφαλής εκστρατείας κατά των προβλημάτων που προκαλούν οι διαδηλώσεις, μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κ. Μίχαλο. Ο Κ. Σκανδαλίδης, και αυτός σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Συμφώνησε και αυτός πως πρέπει να «βρεθεί» λύση «για τις μικρές συγκεντρώσεις και πορείες». Λέγοντας πως «30 άτομα δεν μπορούν να κλείνουν την πόλη» συμφωνεί με την άποψη του ΕΒΕΑ πως πρέπει να λυθεί το ...πρόβλημα. Και οι δύο ακολουθούν την πολιτική των κομμάτων τους. Και οι δύο συμφωνούν με τις απόψεις του προέδρου του ΕΒΕΑ, ο οποίος, πρόσφατα, σε τηλεοπτική του παρέμβαση, είχε μιλήσει για διαδηλώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις «βουβωνικής πανώλης»! Η ΝΔ δεν έβαλε το θέμα από το πουθενά, ήδη το ΠΑΣΟΚ είχε προετοιμάσει το έδαφος με διάφορους τρόπους, είτε με πρόφαση την επίσκεψη Κλίντον είτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«

Επιστρέφεται ως απαράδεκτη η πρόσκληση του υπουργού», είχε απαντήσει το ΚΚΕ στο «παζάρι» για την περικοπή δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτό έκαναν και οι αγωνιστικοί δημοτικοί και νομαρχιακοί συνδυασμοί που στηρίζει, οι οποίοι δηλώνουν πως μαζί με ταξικά συνδικάτα θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν και να διεκδικούν. Κανένας διάλογος. Μόνη θέση που υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα. Υπάρχει και άμεση και ηχηρή απάντηση: Αγωνιστική ψήφος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές υπέρ των ψηφοδελτίων που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση γιατί δεσμεύονται απέναντι στον αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα και όχι στην κατάργηση των αγώνων που πασχίζουν τα κόμματα και οι συνδυασμοί τους υπέρ της πλουτοκρατίας.


Γεράσιμος ΧΟΛΕΒΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ