Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Διαστρέφει και παραπλανά

Λέει ψέματα ο Κ. Σημίτης, ισχυριζόμενος ότι το αγροτικό εισόδημα αυξάνεται κι ότι έχουν διασφαλιστεί, μέχρι το 2013, οι κοινοτικοί πόροι για τους Ελληνες αγρότες. Εν γνώσει του ψεύδεται ασυστόλως. Διότι, πρωθυπουργός είναι, δεν μπορεί να μην ξέρει την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και γενικότερα στην ελληνική ύπαιθρο. Οπως δεν μπορεί να μην ξέρει τι υπογράφει ο ίδιος στις Συνόδους Κορυφής και τι ο υπουργός του στα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Λέει ψέματα, γιατί θέλει ν' αποκρύψει τα καταστροφικά αποτελέσματα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει, σε συνέπεια και ζήλο, η κυβέρνησή του. Επιχειρεί ν' αντιστρέψει την πραγματικότητα, για να μειώσει τις εκλογικές απώλειες του κόμματός του στις ερχόμενες εκλογές.

Ξέρει πολύ καλά ο πρωθυπουργός ότι, χρόνο με το χρόνο, το πραγματικό εισόδημα της πλειοψηφίας των αγροτών της χώρας μας λιγοστεύει, καθώς οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν στο ίδιο χαμηλό επίπεδο ή και μειώνονται, ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται. Εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά είναι καταχρεωμένα στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία εξακολουθεί να ληστεύει τον αγροτικό κόσμο με τα υψηλά επιτόκια, τους τόκους υπερημερίας και τα πανωτόκια. Χιλιάδες μικροκαλλιεργητές ξεκληρίζονται, εγκαταλείπουν τα χωριά και ψάχνουν για δουλιά στις μεγαλουπόλεις της ανεργίας ή στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας. Εκατοντάδες χιλιάδες γέροντες και γερόντισσες καλούνται να ζήσουν με τη σύνταξη του ΟΓΑ που κυμαίνεται από 170 έως 250 ευρώ το μήνα.

Αλλά, δε χρειάζεται ν' αναφερόμαστε σε αριθμούς. Φτάνει να περάσει κάποιος από ένα χωριό και θ' αντιληφθεί ότι η ζωή στην ελληνική ύπαιθρο είναι πάρα πολύ δύσκολη και, μέρα με τη μέρα, δυσκολεύει περισσότερο. Ο επισκέπτης του χωριού θα δει το καφενείο να κλείνει αποβραδίς, επειδή ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ξοδέψει ούτε για ένα κρασί, για ένα τσίπουρο. Το μπακάλικο να ξανανοίγει τα παλιά δεφτέρια με τα βερεσέδια. Τους γέροντες να μην έχουν να πληρώσουν για το καθημερινό καρβέλι και τη συμμετοχή τους στα φάρμακα. Το Δημοτικό σχολείο χωρίς μαθητές, το αγροτικό ιατρείο χωρίς γιατρό. Την κάθε οικογένεια να έχει έναν, ή και περισσότερους ξενιτεμένους. Θα δει την αγανάκτηση για την εγκατάλειψη και την οργή για την αδικία να πλημμυρίζουν τις καρδιές των ξωμάχων.

Διαστρεβλώνει τα παρόντα και παραπλανά για τα μέλλοντα ο Κ. Σημίτης. Τίποτα υπέρ των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας δεν έχει εξασφαλίσει η κυβέρνησή του από την ΕΕ. Ούτε και τους χρηματικούς πόρους μέχρι το 2013. Ο «Ρ» έχει αποκαλύψει, με συγκεκριμένα στοιχεία, ότι θα έχουμε σταδιακή μείωση των κοινοτικών κονδυλίων και των επιδοτήσεων για την ελληνική γεωργία μέχρι το 2013, ενώ ακόμα χειρότερα περιμένουν τους αγρότες μετά. Υπόσχεται και τάζει ο πρωθυπουργός για να ξεγελάσει τους κατοίκους της υπαίθρου και να υφαρπάσει την ψήφο τους. Μόνο «εκεί έξω» υπάρχουν τώρα λιγότεροι αφελείς και ευκολόπιστοι. Κι ό,τι και να σκαρφιστεί ο Κ. Σημίτης, ό,τι και να υποσχεθούν οι κυβερνώντες στην προεκλογική περίοδο, ο αγροτικός κόσμος έχει πάρει τις αποφάσεις του και δεν τις αλλάζει. Τώρα ΚΚΕ...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ