Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΗΠΑ-λληλοι και ραγιάδες!

«Εβαλαν το λαό να χορέψη το χορό του Ζαλόγγου και να πέφτη στο βάραθρο της δυστυχίας. Εβαλαν το νόμο της ετεροδικίας να σε σφάζη ο ξένος και να σ' αφήνει σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Μ' αυτή την πολιτική τους κατάντησαν το δοξασμένο Εθνος των Ελλήνων, το Εθνος των Αγωνιστών της Αλβανίας, των ηρώων της Εθνικής Αντιστάσεως, έθνος απόρων και ταπεινών φουκαράδων».

Εχουν περάσει πάνω από 45 χρόνια από τότε που ο Στ. Σαράφης είπε τα παραπάνω λόγια. Εχουν περάσει πάνω από 45 χρόνια από τότε που ο στρατηγός του ΕΛΑΣ δολοφονήθηκε σε εκείνο το «τροχαίο» από τον Αμερικανό λοχία. Εχουν περάσει πάνω από 45 χρόνια και τα λόγια αυτά παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»...

***

Το μνημείο της υποτέλειας, λοιπόν, κυρώθηκε! Οι Αμερικανοί μπορούν και με το νόμο πλέον να απολαμβάνουν τέτοια προνόμια χάρη στην προεδρεύουσα της ΕΕ ελληνική κυβέρνηση, προνόμια που μόνο με εκείνα ενός στρατού κατοχής μπορούν να συγκριθούν! Η επέκταση της ετεροδικίας, η απόλυτη ατιμωρησία δηλαδή του προσωπικού των ΗΠΑ που υπηρετεί ή μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα, είναι γεγονός. Φρόντισαν οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...

***

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ισα ίσα, όσοι χτες επικύρωσαν εθελόδουλα το «ακαταδίωκτο» των Αμερικανών που αλωνίζουν στη χώρα, είναι απολύτως συνεπείς με την ιστορία τους.

Είναι συνεπείς με την ιστορία εκείνων που κυβερνούσαν την εποχή που ο δολοφόνος του Σαράφη «εξαφανιζόταν».

Είναι συνεπείς με την ιστορία ενός πολιτικού συστήματος που ενέπλεκε την Ελλάδα στην επιδρομή κατά της Κορέας (όπως σήμερα την εμπλέκει στην επιδρομή κατά του Ιράκ) και που απευθυνόταν στον Βαν Φλιτ με τα γνωστά λόγια: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»!

Είναι συνεπείς με τη νεότερη ιστορία τους, που έχει συνοδευτεί με τη μετατροπή της Ελλάδας σε «πεδίο βολής» των ΝΑΤΟικών τανκς που όδευαν προς τη Γιουγκοσλαβία, μετατρέποντας το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο.

***

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψήφισαν την επέκταση της ετεροδικίας, θέσπισαν πρωτοφανείς φοροαπαλλαγές για τα Αμερικανάκια που ...γρονθοκοπούν ακόμα και ηλικιωμένες γυναίκες εισβάλλοντας στα σπίτια τους (όπως στα Χανιά), εγκατέστησαν το νόμο της πλήρους ασυδοσίας για τα ναυτάκια του 6ου Στόλου που αγκυροβολούν στη χώρα, απάλλαξαν από κάθε δίωξη τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, ακόμα και για ποινικά αδικήματα!

Στην Ελλάδα του «είμαστε όλοι Αμερικανοί», στην Ελλάδα του Γιωργάκη και του Σημίτη, στην Ελλάδα της Σούδας, το μήνυμα είναι σαφές:

«Είσαι Αμερικανός ναύτης, πεζοναύτης, πράκτορας της CIA ή του FBI; Υπάρχει μια κυβέρνηση σ' ένα ευρωκράτος που σου επιτρέπει να κάνεις ό,τι γουστάρεις! Ολα επιτρέπονται: Σκότωσε, ρουφιάνεψε, συνωμότησε, προπηλάκισε, χαφιέδισε, κλέψε, δείρε! Μπορείς! Είσαι ελεύθερος! Τα δικαστήρια της Ελλάδας, η Αστυνομία της Ελλάδας, η κυβέρνηση της Ελλάδας, δεν έχουν καμία δικαιοδοσία επάνω σου»!

Αυτή είναι η ...«τεχνική συμφωνία» με τις ΗΠΑ που κατέστησαν νόμο του κράτους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Περί τέτοιων απίθανων ...«τεχνιτών» του ραγιαδισμού πρόκειται!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ