Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ολοι στο Ναύπλιο

Σε τρεις μέρες, η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δουλιάς θα χτυπά στο Ναύπλιο. Στους δρόμους της αργολικής πρωτεύουσας, σε κάποια σαλόνια της οποίας θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εργασίας των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προγράφοντας εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων της Ευρώπης. Οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί, να είμαστε πολλοί, χιλιάδες, να κάνουμε την οργή μας φωνή, που θα διατρανώσει την αντίθεσή μας στην πολιτική της ΕΕ, θα διατρανώσει σύγχρονα αιτήματα που απαντάνε στις ανάγκες μας.

Και μέχρι την Παρασκευή να δώσουμε τη μάχη μας άνθρωπο τον άνθρωπο, για να είναι η διαδήλωση του Ναυπλίου μια πραγματικά μαχητική, μαζική διαδήλωση. Οι κομμουνιστές καιρό τώρα δίνουν αυτήν τη μάχη. Παλεύουν να φτάσει αυτό το κάλεσμα παντού. Κι αυτό θα πράττουν μέχρι τη στιγμή που τα πρώτα πούλμαν θα αναχωρούν για το Ναύπλιο. Απ' αυτήν τη μάχη, την πιο σημαντική, της ουσιαστικής οργάνωσης και της προετοιμασίας, κάποιοι επέλεξαν να απουσιάζουν, όπως απόντες ήταν πάντα από κάθε προσπάθεια ανάτασης του κινήματος. Κάποιοι επέλεξαν αυτήν την ώρα, για να επιτεθούν στο ΚΚΕ και τις δυνάμεις του, χρεώνοντάς τους «σεχταρισμό, δογματισμό, στενοκεφαλιά», επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για τη «διάσπαση του κινήματος»(!) και «απορώντας» ποιον εξυπηρετεί να γίνουν δύο πορείες στο Ναύπλιο!!!

Ανάμεσά τους, «πρωτοπόρα» η ηγεσία του Συνασπισμού και ο πρόεδρός του. Ομολογούμε, λοιπόν. Αν δογματισμός είναι η επιμονή στην υπεράσπιση των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων, τότε ναι, είμαστε δογματικοί. Και δεν πρόκειται, χάριν μιας κακώς νοούμενης «ενότητας», ούτε για καμιά «έξωθεν καλή μαρτυρία», πλην αυτής του λαού και των εργαζομένων, να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε όσους με τη στάση τους και την τακτική τους νομιμοποίησαν - μέσω των στημένων «κοινωνικών διαλόγων», κάνοντας παντιέρα την κοινωνική συναίνεση κ.ο.κ. - τη σφοδρή αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική, βοηθώντας το πέρασμά της.

Θα βρεθούμε στο Ναύπλιο, εκεί θα βρεθούν κι άλλοι. Οσοι θέλουν για όποιους λόγους ή και σκοπιμότητες να βρεθούν εκεί. Και όπως έγινε από το Σιάτλ έως τη Γένοβα, στο Ναύπλιο θα παραταχθούν ετερόκλητες δυνάμεις, θα ξεδιπλωθούν διαφορετικές σημαίες, θα ακουστούν διαφορετικά συνθήματα, που θα εκφράζουν διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις. Τους κομμουνιστές αυτό δεν τους φοβίζει. Απεναντίας, το ΚΚΕ καλεί τους πάντες να βρεθούν στο Ναύπλιο, να βρεθούν στα μπλοκ της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ή να διαδηλώσουν κάτω από όποια σημαία επιθυμούν. Το κύριο είναι να διαδηλώσουν χιλιάδες. Κι αν η ηγεσία του ΣΥΝ και ορισμένοι άλλοι ακόμα προτάσσουν τις ανασφάλειές τους ή την απόπειρα να τους βάλουν όλους κάτω από τις δικές τους σημαίες, δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να αποκαλύπτουν το ρόλο τους και να προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες στην ανάπτυξη του πολύμορφου και αδιαμόρφωτου αυτού κινήματος. Οπως και να 'χει, στο Ναύπλιο και τα «Ναύπλια» που θα ακολουθήσουν, μέσα στο λαό, μέσα στα κινήματά του, θα κριθούμε όλοι.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ