Τετάρτη 28 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Με τη «ΝΑΣ» Αθήνα - Πειραιάς!

Οι εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά δε θα είναι μια απλή διαδικασία ανάδειξης αιρετών για τον Β' βαθμό Αυτοδιοίκησης. Στις εκλογές του Οκτώβρη ο λαός του λεκανοπεδίου της Αττικής καλείται να ψηφίσει και να τοποθετηθεί για το σύνολο μιας πολιτικής, η οποία είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκή και βάλλει εναντίον των λαϊκών στρωμάτων με αγριότητα. Αγριότητα που ουσιαστικά υπηρέτησαν στο πρόσφατο παρελθόν υποψήφιοι για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά, οι οποίοι στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, αλλά και το ΣΥΝ. Λειτούργησαν σαν κυβερνητικοί υπάλληλοι που ακολούθησαν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική, μετατρέποντας σε επιχείρηση τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Μπροστά στη διαμορφωμένη αυτή κατάσταση, τα λαϊκά στρώματα του μεγαλύτερου πληθυσμιακά νομού της χώρας σ' αυτές τις εκλογές καλούνται:

  • 'Η να συναινέσουν και μοιρολατρικά να υποταχθούν, δίνοντας την ψήφο τους στους συνδυασμούς που έχουν επικεφαλής πρόσωπα υποστηριζόμενα από το ΠΑΣΟΚ όπως η κ. Γεννηματά, είτε από τη ΝΔ, όπως ο κ. Τζαννετάκος, είτε από το ΣΥΝ, όπως ο κ. Γλέζος, είτε άλλοι της ακροδεξιάς και βάλε.
  • 'Η να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους, ενισχύοντας τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», που έχει ως υποψήφιο υπερνομάρχη τον Θ. Παφίλη και υποψήφιους Νομάρχες Αθήνας τον Γ. Νικολόπουλο και Πειραιά την Ε. Παντελάκη, που όλα αυτά τα χρόνια αντιστάθηκαν και πάλεψαν με συνέπεια στην Αυτοδιοίκηση και σε άλλα μετερίζια.

Οι δυνάμεις που συγκροτούν και στηρίζουν τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», όπως είναι το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, Οικολογικές Ομάδες, άλλες ξεχωριστές προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου, πρωτοστάτησαν στην πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές που προωθήθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ώρα που οι συνδυασμοί και τα κόμματα που στηρίζουν τους άλλους υποψήφιους (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) ψήφιζαν τους αντιαυτοδιοικητικούς τους νόμους, έφερναν σε αυτό το χάλι την Αυτοδιοίκηση, και που τώρα υποκριτικά - προεκλογικά προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων. Οι υποψήφιοι της «ΝΑΣ» εναντιώθηκαν στα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα, βρέθηκαν δίπλα στις καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του φιλειρηνικού κινήματος κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είχαν ουσιαστική συμμετοχή σε οικολογικές επιτροπές που αγωνίστηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος του Λεκανοπεδίου και ήρθαν σε ρήξη με επιχειρηματικά συμφέροντα που εποφθαλμιούσαν συγκεκριμένους χώρους για να αναπτύξουν τα κερδοφόρα σχέδιά τους.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» δηλώνει ξεκάθαρα ότι διεκδικεί μια άλλη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με ουσιαστική λαϊκή συμμετοχή. Οι υποψήφιοί της θα σταθούν δίπλα στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, δε θα τους καταδικάσουν, ούτε και θα μείνουν αδιάφοροι απέναντί τους. Δηλώνουν ότι δε θα υποταχθούν στις κυβερνητικές εντολές και θα απειθαρχήσουν. Φιλοδοξούν μαζί με το μαχόμενο λαϊκό κίνημα να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα. Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια Αυτοδιοίκηση που θα αποτελέσει την αφετηρία για μια ελπιδοφόρα λαϊκή ανάταση.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ