Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Γυρίστε τους την πλάτη

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο... Τα δύο χέρια της άρχουσας τάξης ξέρουν καλά να κάνουν αυτή τη δουλιά. Δεν αμφιβάλλουμε ότι η εξουσία είναι πολύ γλυκιά και κατά συνέπεια τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ κόπτονται το μεν να τη διατηρήσει η δε να την αποκτήσει. Βασική προϋπόθεση γι' αυτό είναι να παραμείνουν τα λαϊκά στρώματα εγκλωβισμένα στη μέγκενη του δικομματισμού για να συνεχίσει αυτός το «θεάρεστο» για το μεγάλο κεφάλαιο και οδυνηρό για το λαό έργο του.

Ολα τους τα σφυριά σ' αυτή την κατεύθυνση χτυπάνε ασταμάτητα. Ενόψει μάλιστα εκλογών το σφυροκόπημα θα γίνει ανελέητο. Προσπαθούν και οι δύο να πείσουν το λαό ότι διαφέρουν και επειδή διαφορές επί της ουσίας των στρατηγικών επιλογών τους δεν υπάρχουν καταφεύγουν σε εφευρήματα και ανάγουν τα δευτερεύοντα σε κύρια. «Δεξιά - αντιδεξιά» λέει ο ένας, πιστοποιητικά γνήσιου νεοφιλελευθερισμού επικαλείται πως διαθέτει ο δεύτερος, και οι δυο μαζί θυμούνται και προστρέχουν στον κόσμο της Αριστεράς, ευελπιστώντας να τον εξαπατήσουν και να υφαρπάσουν ψήφους.

Καλλιεργούν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και αναπαράγουν τεχνητά διλήμματα στην προσπάθειά τους να εκφύγει της προσοχής του λαού πως και οι δύο, ανεξάρτητα αν πορεύονται σε διαφορετικές λωρίδες κυκλοφορίας, έχουν την ίδια ακριβώς κατεύθυνση, τον ίδιο προσανατολισμό. Είναι συνυπεύθυνοι για τη διόγκωση των μεγάλων λαϊκών προβλημάτων, αν και με διαφορετικό μερίδιο ευθύνης. Πλήρης η ταύτισή τους για την ανατροπή του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για το ξεθεμελίωμα κάθε κεκτημένου στο όνομα της ελευθερίας της αγοράς και του ανταγωνισμού. Ο ένας νομοθετεί «τρομονόμους», ο άλλος συμφωνεί και επαυξάνει, καγχάζοντας πως αυτός πρώτος είχε την ιδέα, πως τη δική του πολιτική «κλέβει» το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο υπεραμύνονται αποφάσεων αντιδραστικών και επικίνδυνων για τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για τα λαϊκά κινήματα, βλέπε Σένγκεν, ευρωστρατό, πολέμους που τους προπαγανδίζουν ως «αντιτρομοκρατικές εκστρατείες». Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, εκπρόσωποι της τάξης τους είναι, για τα δικά της συμφέροντα φροντίζουν και καλά κάνουν. Πάει πολύ όμως η αθλιότητά τους να ισχυρίζονται τα αντίθετα!

Και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΝΔ οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός δεν είναι τίποτα άλλο παρά το υποζύγιο που στις πλάτες του θα φορτώνουν συνεχώς νέα βάρη. Και για να το κάνουν οφείλουν πρώτα να τον αποκοιμίσουν, να τον αποπροσανατολίσουν για να μη βρει ποτέ το δρόμο για την εκπλήρωση των προσδοκιών, των αναγκών του, όσων δικαιούται και αξίζει. Το δρόμο της πλατιάς κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, το δρόμο της συγκρότησης του λαϊκού μετώπου πάλης. Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον απρόβλεπτο παράγοντα και να τους χαλάσει τα σχέδια. Ας κάνει την αρχή την Κυριακή των δημοτικών εκλογών, εγκαταλείποντας μαζικά και τους δύο, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια μάχης και αγώνα, ενισχύοντας τελικά το ΚΚΕ και την πρότασή του.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ