Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Να τ' αφήσουν αυτά!

Ολοφάνερη είναι η ανησυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς διαπιστώνει το μαζικό-μαχητικό χαρακτήρα που παίρνουν, αλλά, κυρίως, επειδή φοβάται την ένταση και την κλιμάκωσή τους. Ωστόσο, αντί οι αρμόδιοι να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν τα μείζονα προβλήματα των αγροτών, «παλιά τους τέχνη κόσκινο», μέλημά τους έχουν το πώς να υπονομεύσουν τους αγροτικούς αγώνες. Ετσι, η κυβέρνηση, που όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσω της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας και των ξεπουλημένων ηγεσιών των ΓΕΣΑΣΕ-ΠΑΣΕΓΕΣ-ΣΥΔΑΣΕ, κορόιδευε τους βαμβακοπαραγωγούς, λέγοντας πως τάχα με τον τελευταίο κανονισμό για το βαμβάκι προστατεύεται το προϊόν και το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, τώρα ζητάει και τα ρέστα!

«

Είναι αδιανόητο να κάνουν επίδειξη δυναμικής με τα τρακτέρ στις πλατείες και στους δρόμους της Θεσσαλίας, όταν δεν έχουν συζητήσει πρώτα από όλα με τον αρμόδιο υπουργό»(!) προβάλλει, προσποιούμενος τον αφελή, σε χτεσινή συνέντευξή του, ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς. Ο υπουργός παριστάνει τον ανήξερο, αν και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, και από την προηγούμενη και από τη σημερινή θητεία του στην ηγεσία του υπουργείου, ότι οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή καθώς ξεκληρίζονται από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, και από πάνω εμπαίζονται από την κυβέρνηση.

Ετσι, όπως με τις προηγούμενες μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, έτσι και τώρα, αρμόδιοι και αναρμόδιοι, κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός και οι γνωστοί εντολοδόχοι τους στα ΜΜΕ, κινητοποιούνται και πασχίζουν πώς να συκοφαντήσουν τον αγώνα των αγροτών με στόχο την υπονόμευσή του. Χαρακτηρίζουν τις κινητοποιήσεις υποκινούμενες δήθεν από τις κομματικές σκοπιμότητες της «ανίερης συμμαχίας» ΝΔ και ΚΚΕ, λες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι χιλιάδες αγρότες κάνουν τις διαδηλώσεις για πλάκα! Αλλοι εντεταλμένοι τους στα ΜΜΕ κατηγορούν τους αγρότες που ξεκληρίζονται, γιατί, τάχα, λένε, πήραν τις επιδοτήσεις και δε φρόντισαν να εκσυγχρονίσουν τις καλλιέργειές τους και να τις κάνουν ανταγωνιστικές!

Να τους πεις, σ' όλους αυτούς, πως την αγροτική πολιτική την ασκεί η κυβέρνηση και όχι οι αγρότες, μάλλον είναι περιττό... `Η πως οι όποιες επιδοτήσεις δίνονται για να εφαρμοστεί ό,τι ακριβώς επιβάλλει η ΕΕ κι όχι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας και έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες. Δηλαδή, δίνονται τέτοιες επιδοτήσεις και σε τέτοια κατεύθυνση που οδηγούν σε εγκατάλειψη των καλλιεργειών και στο ξεκλήρισμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων αγροτών για να συγκεντρωθεί η γη και η αγροτική παραγωγή στους μεγαλοαγρότες και σε αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Τι θέλουν να πουν; Να μην έπαιρναν καν τις επιδοτήσεις οι αγρότες; Η αλήθεια είναι, όμως, πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδέχεται και συναποφασίζει στις Βρυξέλλες τους αντιαγροτικούς αυτούς κανονισμούς, τους οποίους στηρίζει και η ηγεσία της ΝΔ κι ας κάνει τώρα πως τους συμπαραστέκεται. Και το χειρότερο ακόμα είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τους αγρότες πως τάχα αυτό γίνεται για το καλό τους! Να τ' αφήσουν λοιπόν αυτά! Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, θα έπρεπε να το έχουν ήδη διαπιστώσει...


Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ