Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Στο «πέλαγος» της ... Αθηνών - Λαμίας!

Σαν βγεις στον πηγεμό για τον υπέροχο κόσμο του «εκσυγχρονισμού» και χρειαστεί να διαβείς από το «πέλαγος» της ...Κηφισίας, αν χρειαστεί να παλέψεις με τα άγρια κύματα της (παραλιακής, όπως κατάντησε!) Εθνικής Αθηνών - Λαμίας, να είσαι προετοιμασμένος: Πού πας χωρίς βατραχοπέδιλα και «μπρατσάκια»;..

Με άλλα λόγια, το κράτος ήταν πάλι σε μέγιστη ετοιμότητα! Κάτι μήνες είχε να βρέξει, εδώ και μέρες η ΕΜΥ προειδοποιούσε ότι έρχεται βροχή, αλλά πού να βρει χρόνο η πολιτική μας ηγεσία για να προετοιμαστεί. Ισως, βέβαια, να ήταν όλα ένα καλομελετημένο σχέδιο. Θα σκέφτηκαν, μετά τις αντιδράσεις να γίνει το κωπηλατοδρόμιο στο Μαραθώνα, να αφήσουν τη φύση να το φτιάξει στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου...

Συνεπώς, η χώρα που επί 7 συναπτά χρόνια είχε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον κ. Λαλιώτη δεν έλειψε από το νέο χειμερινό ραντεβού της με τα «σαράντα κύματα». Κύματα, στη Βάρης - Κορωπίου, στη Μαραθώνος, στον Κηφισό...

***

Την ώρα που ο κ. Λαλιώτης και ο κ. Σημίτης «τσακώνονταν» με τη ΝΔ, αν είναι οι λιβεριανές εταιρίες που «λαδώνουν» καλύτερα το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού, από τις άλλες εταιρίες, τις κυπριακές - κατά Μ. Κεφαλογιάννη και Κ. Καραμανλή - στη «φαλκονέρα» της Μαλακάσας γινόταν ένα ακόμα «ναυάγιο».

Πράγματι: Η Μαλακάσα αναδεικνύεται σε σημείο συνάντησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είτε ο ένας κυβερνάει, είτε ο άλλος, η πολιτική και των δυο ανταμώνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή σ' αυτό το «τρίγωνο των Βερμούδων» που λέγεται Μαλακάσα. Μετά από κάθε τέτοια συνάντηση, αρχίζουν τα μακροβούτια της αθλιότητας, της ανεπάρκειας, της αδιαφορίας, της ασυνέπειας, του απίθανου εμπαιγμού. Την ώρα, όμως, που μετά από κάθε νεροποντή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «σερφάρει» πάνω στα λασπόνερα, την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την εγκατάλειψη, με την καταστροφή, με το θάνατο.

***

Η Βουλιαγμένη βούλιαξε. Το Περιστέρι, το κέντρο της Αθήνας, η Μεταμόρφωση, στέλνουν «περήφανο» χαιρετισμό στη λίμνη των Λιοσίων και τους χειμάρρους της Νέας Ιωνίας. Η Φθιώτιδα, η Χαλκίδα, η Ηλεία μπορούν πλέον να ελπίζουν ότι θα μπορούν να επικοινωνούν και διά ...θαλάσσης με τον Κάλαμο.

Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης, που «βελτιώνει την καθημερινότητα» (!) του πολίτη. Τι να σου κάνει, όμως, και η κυβέρνηση, αφού ...βρέχει! Ιδού τα κατορθώματα της πολιτικής, που έφερε τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοκατασκευαστές, τους παντός καιρού και αδιάβροχους κομπιναδόρους στην «πρώτη ταχύτητα» της ΟΝΕ.

Ευτυχείτε! Από τούδε και στο εξής, οι καταστροφές από τα βουλωμένα φρεάτια και τις «κατασκευές» της αρπαχτής θα υπολογίζονται σε «ευρώ»!

***

Δεν πάει άλλο. Οι κυβερνώντες ασελγούν κατ' εξακολούθηση.

Κάθε τρεις και λίγο, «μοιράζουν» κάλπικα δισεκατομμύρια «κοινωνικής ευαισθησίας». Μετά έρχεται μια καταιγίδα (μια φωτιά, ένας σεισμός) και η «ευαισθησία» τους μετατρέπεται σε εγκληματική δίνη και σε δισεκατομμύρια μπουρμπουλήθρες. Μπουρμπουλήθρες, που επιπλέουν σε όλο το μήκος του κόμβου της Αγίας Παρασκευής, εκεί στο δρόμο για το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Δεν πάει άλλο.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ