Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Θυμήσου το Μαγιακόφσκι

Το τοπίο αρχίζει να ξεδιαλύνει. Το αίμα των θυμάτων από το τρομοκρατικό πλήγμα στις ΗΠΑ έχει διεγείρει όλες τις αισθήσεις των βαμπίρ του ιμπεριαλισμού. Ας παρακολουθήσουμε το παζλ των εξελίξεων:

***

1. Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ευθύνη για το χτύπημα που δέχτηκε η χώρα του έχουν 50 με 60 χώρες (!), αφού, όπως ισχυρίστηκε «το δίκτυο των τρομοκρατών είναι ευρύ»... Δηλαδή, οι Αμερικάνοι, αμέσως μετά την κήρυξη του πολέμου στον «αόρατο» εχθρό, τώρα αρχίζουν να γίνονται πιο... συγκεκριμένοι: Κήρυξαν τον πόλεμο στον μισό περίπου κόσμο!

2. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι ακόμα κι αν τους παραδοθεί ο Μπιν Λάντεν, αυτό δε σημαίνει ότι οι Αμερικανοί δε θα χτυπήσουν... Θα χτυπήσουν! Δηλαδή, οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν πόλεμο έτσι κι αλλιώς. Βλέπετε, σε καιρό ύφεσης της οικονομίας, ένας πόλεμος είναι ό,τι πρέπει για τις πολυεθνικές...

3. Ο Μπους δήλωσε ότι σε αυτόν τον «απεριόριστο» πόλεμο που κήρυξε, όποιος δεν είναι με τις ΗΠΑ είναι εναντίον τους! Δηλαδή, από τους διαδηλωτές του Σιάτλ μέχρι εκείνους της Γένοβας και από την Ελλάδα μέχρι την Ισπανία, που οι λαοί δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με τα τυφλά χτυπήματα των Αμερικανών, όλοι είμαστε υποψήφιοι να ενταχθούμε στα αμερικανικά «αντιτρομοκρατικά» κατάστιχα.

4. Ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα «είναι αυτονόητο» να συμμετάσχει «σε ό,τι αποφασιστεί στο ΝΑΤΟ»... Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι «ασφαλώς και αποτελεί νομιμοποιητική βάση η όποια απόφαση λάβει η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ»! Οσο για το ΚΥΣΕΑ επικήρυσσε την απόφαση για την πάταξη του «εχθρού λαού»... Δηλαδή, ο πρώτος «μουτζαχεντίν - οπαδός» του δόγματος «είμαστε όλοι Αμερικανοί» (!) που διατύπωσε πρόσφατα ο Κ. Μητσοτάκης, είναι η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός...

5. Μετά τον πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ, τον Ουέσλεϊ Κλαρκ, ήρθε και ο πρώην διευθυντής της CIA, ο κ. Γουέσλεϊ, για να δηλώσει ότι η Κύπρος είναι «άντρο» τρομοκρατίας και ότι πρέπει να τιμωρηθεί από τις ΗΠΑ! Προφανώς η «τιμωρία» της 30χρονης τουρκικής κατοχής με τις ευλογίες των ΗΠΑ δεν αρκεί... Αν περιμένετε κάποιο σχόλιο από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το παραπάνω, αδίκως περιμένετε. Αυτοί, βλέπετε, είναι μονίμως ρυθμισμένοι να θεωρούν «αυτονόητο» ό,τι πουν οι Αμερικανοί. Οι Κλαρκ - Γουέσλεϊ είναι Αμερικανοί...

Δίπλα στα παραπάνω, η ΕΕ «ενιαιοποιεί» τη δράση και την αντίληψη των κρατών - μελών της για την «τρομοκρατία». Η αφορμή λοιπόν δόθηκε για την καταστρατήγηση και όσων ακόμα από τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα δε δέθηκαν χειροπόδαρα, μέχρι βαθμού... DNA με τον «τρομονόμο».

Ο Μαγιακόφσκι το είχε προβλέψει: «Η Γη θα γίνει κόκκινη, ή από ζωή, ή από θάνατο», έλεγε στις αρχές του περασμένου αιώνα. Ο ιμπεριαλισμός ξεκίνησε, ήδη, την «απεριόριστη» θανατηφόρα δράση του. Οι λαοί έχουν μόνο μια επιλογή. Να απειθαρχήσουν, να αντιδράσουν, να αντισταθούν. Για να γίνει η ζωή κόκκινη. Αλλά από ζωή.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ