Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Κυνηγοί «επικηρυγμένων»

Στο «Φαρ Ουέστ», εκτός των «φρουρών του νόμου» - τους σερίφηδες και τους ρέιντζερς, κυρίως - υπήρχαν και οι «κυνηγοί επικηρυγμένων». Ηταν, συνήθως, αποτυχημένοι καουμπόηδες, ή απελπισμένοι χρυσοθήρες, ή και «μετανοημένοι» παράνομοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να κυνηγούν σε όλη την αμερικάνικη επικράτεια κακοποιούς που είχαν επικηρυχτεί και για τη «δουλιά» τους πληρώνονταν «με το κεφάλι». Ο χαρακτήρας τους, αλλά και το «κυνήγι» του οικονομικού οφέλους, τους έκανε πιο επίμονους, πιο σκληρούς, πιο άγριους, πιο αδίστακτους και, εν πολλοίς, πιο αποτελεσματικούς από τους σερίφηδες και τους ρέιντζερς, ενώ, στις περισσότερες περιπτώσεις, προτιμούσαν να σκοτώνουν παρά να συλλαμβάνουν ζωντανά τα «θηράματά» τους. Οι «κυνηγοί επικηρυγμένων» δεν ήταν μόνο «ο φόβος και ο τρόμος» των παρανόμων, αλλά και οι πιο συχνοί και επικίνδυνοι «σαματατζήδες» των «σαλούν», αφού με το παραμικρό «τραβούσαν πιστόλι» κι «όποιον πάρει ο χάρος».

Η κυβέρνηση φαίνεται να θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «Φαρ - Ουέστ», που «πλημμύρισε» από αλλοδαπούς κακοποιούς - πολλοί είναι «επικηρυγμένοι», όχι γιατί υπάρχουν αποδείξεις, ή έστω ενδείξεις εγκληματικής δράσης κι ενοχής, αλλά επειδή είναι λαθρομετανάστες - για την αντιμετώπιση των οποίων δεν αρκούν οι συνοριοφύλακες, η αστυνομία και οι άλλες διωκτικές αρχές του κράτους, αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί κι ένα είδος σύγχρονων «κυνηγών επικηρυγμένων». Το ρόλο αυτό θ' αναλάβει «ειδικό Σώμα», που δημιουργείται μετά την ψήφιση, προχτές βράδυ από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αιφνιδιαστικής τροπολογίας στη Βουλή. Σύμφωνα με εξηγήσεις του «αρχισερίφη» της κυβέρνησης και «κάπτεν Κούπερ» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, οι «ειδικοί φρουροί» που θα προσληφθούν πολύ σύντομα - 900 φέτος, άλλοι τόσοι του χρόνου κι έπεται συνέχεια - θα έχουν καθήκον να κυνηγούν σ' όλη την Ελλάδα τους λαθρομετανάστες.

Τα πρώτα «θηράματα» των «κυνηγών» του Μ. Χρυσοχοΐδη θα είναι οι λαθρομετανάστες και, γενικότερα, οι αλλοδαποί. Αυτό είναι το πρόσχημα. Γιατί χρειάζονται προσχήματα στήριξης της καταστολής. Και βεβαίως εύκολα το «κυνήγι» μπορεί να επεκταθεί εναντίον κι άλλων «κακοποιών», όπως, π.χ., των «αγροίκων» αγροτών που «καταλύουν τη δημόσια τάξη», αποκλείοντας τους δρόμους, ή των «τρομοκρατών» του αντιΝΑΤΟικού, αντιπολεμικού, φιλειρηνικού κινήματος που «απειλούν ακόμα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις» της «νέας τάξης». Τούτα δεν είναι προϊόντα της φαντασίας κάποιου. Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μιλώντας στη Λάρισα πριν την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή - ο «Ρ» σχολίασε σχετικά στο φύλλο της περασμένης Κυριακής - αποκάλυψε ότι μερικοί από τους 900 «ειδικούς φρουρούς» που θα προσληφθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο και άλλων ξένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας.

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι, εν προκειμένω, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η λαθρομετανάστευση, ούτε γενικότερα το πρόβλημα της εγκληματικότητας στη χώρα μας. Και η απόφαση για τη σύσταση και συγκρότηση ενός Σώματος «πραιτοριανών» εντάσσεται στην πολιτική που σκοπεύει στην εμπέδωση κλίματος αστυνομοκρατίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης, ώστε να σταματήσουν οι λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και της ολοσχερούς και άνευ όρων «παράδοσης» της Ελλάδας στην «ασφυκτική αγκάλη» των ιμπεριαλιστών «συμμάχων» και «εταίρων» της. Αλλά αυτή η πολιτική είναι άκρως επικίνδυνη για το λαό μας και την πατρίδα μας και χρειάζεται όλοι ν' αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ