Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Από αύριο η γιορτή για τα παιδιά

Χρώματα, μουσικές, ευχές, εξαιρετικά αξιόλογες παιδικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παραμύθια, παιχνίδια και κυρίως... πολλές πολλές παιδικές φωνούλες και χαρούμενες φατσούλες! Μ' όλα αυτά και μ' ακόμα περισσότερα, θα γεμίσει αύριο και μεθαύριο ο Περισσός, αφού στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά. Είναι μια γιορτή όχι μόνο δοκιμασμένη τα προηγούμενα χρόνια, μα και πολύ πετυχημένη, που αγκαλιάζεται με θέρμη από τα παιδιά και τους νέους γονείς. Δεν είναι μόνο το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι και 12 χρονών, που ξετυλίγεται όλο το διήμερο, από το πρωί μέχρι το βράδυ και προσφέρεται δωρεάν για γονείς και παιδιά, που κάνει αυτή τη γιορτή μοναδική... Είναι κυρίως το γεγονός ότι φτιάχνεται με τα ίδια υλικά που φτιάχνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ: Με αγάπη και μεράκι, με εθελοντική δουλειά, με πίστη στις δυνατότητες της συλλογικής πάλης και δημιουργίας, με την αγωνιστική αισιοδοξία και τις αξίες των κομμουνιστών!

Υπάρχουν πολλών ειδών γιορτές που διοργανώνονται για παιδιά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά η ποιοτική διαφορά των εκδηλώσεων της ΚΝΕ είναι ακριβώς αυτή η προσπάθεια που γίνεται να διαπνέεται το περιεχόμενό τους, από αξίες που ατσαλώνουν τα παιδιά και τα βοηθούν να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους, μέσα πάντα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία. «Εύχομαι το 2013 να υπάρχει ζεστασιά στις καρδιές και τα σπίτια των ανθρώπων» έγραψε ένα παιδάκι στη Φλώρινα, στην ευχετήρια κάρτα που στόλισε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, γνωρίζοντας ότι και το σχολείο του μπορεί από το Γενάρη να μην ανοίξει και να μη λειτουργήσει κανονικά, λόγω έλλειψης πετρελαίου. Τα παιδιά βιώνουν στα σπίτια τους και τα σχολεία τους τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση, νιώθουν την ταξικότητα της κοινωνίας μας και δεν έχει νόημα - πολύ περισσότερο, είναι λάθος - να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις για τα παιδιά έναν ψεύτικο, «αγγελικά πλασμένο» κόσμο, μακριά από την πραγματικότητα. Το θέμα είναι να τους μιλήσεις με λόγια απλά τη γλώσσα της αλήθειας και να τους δείξεις ότι η φτώχεια, η αδικία, η εκμετάλλευση δεν είναι φυσικά φαινόμενα, ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.

Μ' αυτό το πρίσμα επιλέγονται και ετοιμάζονται οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ για τα παιδιά. Γι' αυτό και με τον τρόπο του, το Φεστιβάλ απαντάει και σε ανάγκες και ερωτήματα των γονιών για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εντάσσονταν και μια εκδήλωση για τους νέους γονείς, κάτι που φέτος προγραμματίζεται να γίνει μέσα στο Γενάρη. Η ΚΝΕ σχεδιάζει να δώσει συνέχεια και στις δραστηριότητες για τα παιδιά, τόσο με τη θεατρική παραγωγή που ανεβάζει στο Φεστιβάλ και που σχεδιάζεται μετά να παίξει και σε άλλες εκδηλώσεις, όσο και με νέες παραγωγές και εκδηλώσεις που επεξεργάζεται η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της Οργάνωσης. Το ραντεβού, λοιπόν, για παιδιά και για νέους γονείς είναι από αύριο στον Περισσό και στις αντίστοιχες γιορτές που διοργανώνει η ΚΝΕ σε άλλες πόλεις της χώρας.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ