Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Γονείς και παιδιά στη γιορτή της ΚΝΕ

Συχνά, όλοι μας λέμε και ακούμε αυτές τις μέρες τη φράση: «Οι γιορτές είναι για τα παιδιά»! Γι' αυτούς τους πρωταγωνιστές των γιορτών, για τα μικρά παιδιά, η ΚΝΕ έχει ετοιμάσει ένα διήμερο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ, μια μοναδική γιορτή γεμάτη παραμύθια, τραγούδια, θέατρο και δημιουργικές κατασκευές. Αύριο και μεθαύριο, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την «παραμυθένια» ατμόσφαιρα που επιβάλλουν οι μέρες των γιορτών, συμμετέχοντας στα θεατρικά, σμίγοντας με πλευρές της λαϊκής μας παράδοσης, δημιουργώντας κι απελευθερώνοντας τη φαντασία τους στα εργαστήρια κατασκευών.

Δεν είναι τυχαίο που αυτή η πρωτοβουλία της ΚΝΕ βρήκε πολύ θετική απήχηση σε γονείς και παιδιά στις εξορμήσεις που έκαναν τα μέλη της Οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα για να την προπαγανδίσουν. Δεν είναι τυχαίο που η αντίστοιχη γιορτή που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, είχε μεγάλη επιτυχία κι όχι μόνο αγκαλιάστηκε και ενθουσίασε τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, αλλά «έκλεισε» με την ευχή να επαναληφθεί. Σε μια κοινωνία και σε μια περίοδο, που για τους νέους γονείς και για τα παιδιά τους, δυσκολεύει ακόμα και η καθημερινότητα, οι γιορτές δυσκολεύουν στο τετράγωνο... Κι ενώ οι διαφημίσεις στην τηλεόραση και τα πολυκαταστήματα υποδεικνύουν ακριβές κούκλες και φαντασμαγορικά τηλεκατευθυνόμενα ή υπερήρωες, οι λαϊκές οικογένειες που έχουν ήδη πτωχεύσει δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα καθήκοντα του... «Αϊ - Βασίλη». Το χαρτζιλίκι από τα κάλαντα μειώνεται, οι θεατρικές παραστάσεις και τα λούνα παρκ έχουν γίνει απλησίαστα, ακόμα και μια οικογενειακή εκδρομή για χαλάρωση και διασκέδαση συχνά αναβάλλεται λόγω... κόστους.

Οι επιπτώσεις των άγριων αντιλαϊκών μέτρων που τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα γίνονται αισθητές από τα παιδιά, αν και όχι πάντα αντιληπτές. Οι γονείς βρίσκονται συχνά αυτές τις μέρες των γιορτών σε διπλά δύσκολη θέση. Τους λείπει ο χρόνος, τους λείπουν τα χρήματα, τους λείπει συχνά κι αυτή η ίδια η δημιουργική διάθεση. Σκέφτονται από τη μια την ικανοποίηση και τη χαρά των παιδιών τους (που στρεβλά τους έχουν επιβάλει να τη συνδέουν με την οικονομική τους δυνατότητα) και από την άλλη νιώθουν τύψεις, γιατί αναγκάζονται να περιορίσουν μια σειρά συνήθειες της παράδοσης και απολαύσεις που μπορούσαν και έπρεπε να έχουν τις μέρες των γιορτών αλλά και κάθε μέρα. Ολα τα παραπάνω, αλλά και όποια άλλη αγωνία νιώθουν οι γονείς γύρω από τα θέματα ανατροφής και ανάπτυξης των παιδιών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τα συζητήσουν στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ, με ειδικούς επιστήμονες, παιδαγωγούς και ψυχολόγους στη σύσκεψη με νέους γονείς που θα πραγματοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό.

Η παράδοση που έχει η ΚΝΕ να διοργανώνει Φεστιβάλ, θα δοκιμαστεί αυτή τη φορά σε μια διαφορετική γιορτή για τους λιλιπούτειους φίλους της. Εγγύηση για την επιτυχία του διήμερου Φεστιβάλ είναι το μεράκι, η δημιουργικότητα και η φροντίδα των μελών και στελεχών της ΚΝΕ και όσων άλλων συμμετέχουν στη δημιουργική αυτή δραστηριότητα για τα παιδιά και τα νέα ζευγάρια. Ραντεβού, λοιπόν, αύριο και μεθαύριο, για γονείς και παιδιά, στον Περισσό.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ