Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η δύναμη του λαού

Τα αποτελέσματα των εκλογών και η αύξηση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, σε ψήφους και ποσοστά, αναδεικνύουν ακόμα πιο επιτακτικά την ανάγκη ο λαός να χρησιμοποιήσει τη δύναμη που έχει. Καθόλου τυχαία, απ' την επομένη κιόλας των εκλογών, τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, αναλύοντας τα μηνύματα των εκλογών, επισημαίνουν την «ανάγκη συναίνεσης» των πολιτικών πυλώνων της αστικής τάξης, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επιζητούν, δηλαδή, την ενότητα, ώστε πιο αποτελεσματικά να προωθηθεί η επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα. Επί τάπητος, λοιπόν, μπαίνει και το ζήτημα της απάντησης που θα δώσουν οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που ήδη υποφέρουν και θα συνεχίσουν να συνθλίβονται, κάτω από τη «σιδερένια φτέρνα» του μνημονίου και συνολικά της στρατηγικής του κεφαλαίου.

Ο λαός καλείται όχι μόνο να προστατεύσει τα δικαιώματά του, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η συσπείρωση, ενότητα και οργάνωση του λαού ενάντια στα μονοπώλια. Να γίνει θέμα του ίδιου του λαού η υπεράσπιση της ζωής του. Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελούν σημαντική μαγιά και παρακαταθήκη, που μπορεί να δώσει νέα ώθηση προς τα εμπρός. Οι πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτεργάτες το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας πρέπει να συνεχιστούν, με στόχο να ριζώσει η οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων για κάθε πρόβλημα της καθημερινότητας, να προωθηθεί η ενότητα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων στη βάση της υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Η οργάνωση των λαϊκών δυνάμεων ενάντια σε όσους υποθηκεύουν τη ζωή τους μπορεί και πρέπει να αποκτήσει και νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, πατώντας στις μέχρι σήμερα κατακτήσεις του κινήματος. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και στις σχολές, να σταθούν στα πόδια τους οι δυνάμεις εκείνες που αντιστέκονται. Να δημιουργηθούν παντού πυρήνες αντίστασης και ανυπακοής. Να γίνει ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει ατομική λύση σε κανένα πρόβλημα. Μόνο μέσα απ' τη συλλογική δράση, με αντιμονοπωλιακή γραμμή και στόχους πάλης που απαντούν στο σήμερα και στο αύριο, οι εργαζόμενοι μπορούν να απαντήσουν στα νέα μέτρα που έρχονται. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης του λαού, αν δεν υπάρξει συνολική αντίθεση στα μονοπώλια που προωθούν έργα τα οποία ανταποκρίνονται στην κερδοφορία τους και όχι στις ανάγκες του λαού. Η ακόμη, η διακοπή ρεύματος σε έναν μικρό επαγγελματοβιοτέχνη, ο οποίος κάτω απ' το βάρος των χρεών δεν μπορεί να επιζήσει, αναδεικνύει την ανάγκη πάλης για ρεύμα φτηνό για όλο το λαό.

Οι χιλιάδες νέοι ψήφοι που κατατέθηκαν στο ΚΚΕ, στις τελευταίες εκλογές, και η δύναμη που του έδωσαν έχουν ήδη επιστραφεί στο λαό, στην υπόθεση οργάνωσης του αγώνα, απέναντι στα νέα μέτρα που έρχονται και για την ανατροπή αυτών που έχουν ήδη έρθει. Επιθετικά και ανυποχώρητα, με πίστη στη δύναμη που θα μεγαλώνει όσο σφυρηλατείται η ενότητα των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στον κοινό τους αντίπαλο, ώστε ν' αποκρούσουν την αντιδραστική ενότητα που ήδη δυναμώνουν οι δυνάμεις της αστικής τάξης για να χτυπήσουν τα λαϊκά δικαιώματα.


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ