Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Κόμμα του κνούτου...

Επαρκείς διαβεβαιώσεις στην άρχουσα τάξη πως θα βάλει όση πλάτη χρειαστεί για να περάσει η πολιτική της προσφέρει ο ΛΑ.Ο.Σ. Γνωρίζοντας καλά ότι απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι το χτύπημα του κινήματος, όσων συμβάλλουν στην ανάπτυξή του και το στηρίζουν εμπράκτως, δεν περνά μέρα που να μην καταγράψει την απέχθειά του με τις αναγκαίες προτροπές για καταστολή ενάντια σε όσους αγωνίζονται, είτε στο ΚΚΕ που τους στηρίζει. Η στάση του κόμματος αυτού απέναντι στους αγρότες και στις κινητοποιήσεις τους είναι χαρακτηριστική, καθώς έφτασε μέχρι και να εγκαλέσει τους εισαγγελείς επειδή δεν έχουν κινηθεί εναντίον τους: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (...) μένει έκθετος με ό,τι συμβαίνει εις βάρος της κοινωνίας και της δημοκρατίας στο Εθνικό οδικό δίκτυο (...) Κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν κατηγορούμενος για κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση παράβαση των καθηκόντων του»! Είχαν προηγηθεί συστάσεις στην κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από τις «συνεχείς υποχωρήσεις στο παρελθόν σε πρακτικές όπως τα μπλόκα που ενδυναμώνουν την κλιμάκωση τέτοιων δυσμενών για τη χώρα πρωτοβουλιών». Αλλά και καταγγελίες των αγροτών που προσφεύγουν σε τακτικές «σφόδρα αντιδημοκρατικές»...

Στο ενδιάμεσο ο πρόεδρός του τα έβαζε με το ΚΚΕ λέγοντας «δεν μπορούμε να αβαντάρουμε μέσα στη Βουλή το κλείσιμο των δρόμων», «δεν μπορεί να 'ρχεται η Αριστερά σ' αυτή την κατάσταση που 'μαστε και ν' αβαντάρει την οποιαδήποτε βαβούρα, διαδήλωση»! Για να φτάσει ο ίδιος στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι «ποτέ δεν είχε μέτρο» και ότι «πάντα κινούνταν στην αυτοδικία και στην αντάρα»! Και χτες να δηλώσει ότι «κάποια πράγματα πρέπει να σταματήσουν, όπως τα μπλόκα, ας το καταλάβουν αυτό όσοι δρουν τώρα σαν υποκινητές». Στα παραπάνω ας προστεθεί η στήριξή του στην κυβέρνηση και στα σκληρά μέτρα που αυτή προωθεί, που εκφράζεται και με προτροπές στην εργατική τάξη να κηρύξει «σιωπητήριο» και να παραιτηθεί απ' την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και τη διεκδίκηση μέτρων σύμφωνων με τις σύγχρονες ανάγκες της. Πρόκειται για το ίδιο κόμμα που εισηγείται τη λήψη ακόμα πιο σκληρών μέτρων, ταυτόχρονα με μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το λιγότερο που μπορεί να προσάψει κανείς στον ΛΑ.Ο.Σ. είναι ότι ασπάζεται μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική. Για να την υπηρετήσει προς όφελος του κεφαλαίου επενδύει στον άκρατο λαϊκισμό και διαποτίζει τις λαϊκές συνειδήσεις με το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού. Προσπαθεί να πείσει το λαό, με τις περί έθνους ρητορείες του, ότι δεν τον χωρίζει τίποτα απ' το «έθνος» των κεφαλαιοκρατών, το μόνο που ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερασπίζεται στην πραγματικότητα, γι' αυτό και πρέπει ο λαός να υποταχτεί στη βαρβαρότητα των καπιταλιστών. Και χτυπά με λύσσα όποιον στέκεται εμπόδιο. Το κίνημα, το ΚΚΕ. Ξέρει πως χτυπώντας το ένα, πλήττει και το άλλο. Γι' αυτό και κάθε επίθεση στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος συνοδεύεται από προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ.

Το κίνημα και το ΚΚΕ ξέρουν και να απαντάνε στις επιθέσεις και να προφυλάσσονται από προβοκάτσιες. Και να μην επιτρέπουν στους φορείς τους να στέκονται εμπόδιο στην παραπέρα οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης. Το κόμμα του κνούτου είναι εχθρός του λαού. Και σαν τέτοιο να του συμπεριφερθεί ανάλογα.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ