Κυριακή 9 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικαστικών προσφορά

Εργο του Σπ. Κουρσάρη
Εργο του Σπ. Κουρσάρη
Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση καλλιτεχνικών έργων και αντικειμένων που διοργανώνει η ΚΟΒ Εικαστικών του ΚΚΕ. Οι καλλιτέχνες, που έχουν «όπλα τους» το χρώμα και τη σμίλη, «μιλούν» με το δικό τους τρόπο και προσφέρουν δημιουργίες τους, αφιλοκερδώς για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, με αφορμή το 17ο Συνέδριο του Κόμματος. Στην ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση, που φιλοξενείται στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, πλατεία Ομονοίας), εκτίθενται περισσότερα από 50 έργα (ζωγραφική, μικρογλυπτική, χαρακτική και καλλιτεχνικά αντικείμενα).

Παλιότεροι και νεότεροι εικαστικοί μας δημιουργοί έδωσαν χρώμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, σμίλεψαν τη ζωή, χάραξαν τα όνειρά μας. Παρόλο το μικρό της μέγεθος, στην έκθεση αυτή συναντώνται διαφορετικές γενιές: η γενιά της Αντίστασης, η γενιά του 1-1-4, η γενιά του Πολυτεχνείου και νέοι, που ξεκινούν τώρα τη δημιουργική τους πορεία. Οι 37 δημιουργοί που προσφέρουν τα έργα είναι οι: Αφαλή - Φρόγκου Ρούλη, Βαλάσης Διονύσης, Βαρλάμος Γιώργης, Γαγγάδη Χριστίνα, Γαγγάδης Αλέξανδρος, Γεωργιλάκης Μάρκος, Γκολέμας Μίλτος, Γρηγοράκη Γιάννα, Δαραδήμος Χαράλαμπος, Δελφίνου Ιωάννα, Διαμαντάκη Αργυρώ, Διονυσόπουλος Βασίλης, Ευγενίδης Νίκος, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Κεπερτή Δώρα, Κουρσάρης Σπύρος, Λάμπρου Χρήστος, Μακρή Ζιζή, Μακρή Κλειώ, Μάνου Εφη, Μελά Εύα, Μιχαηλίδου Φανή, Μπάρμπογλου Ζωγραφιά, Μπουγέλης Θωμάς, Παπαϊωάννου Λιάννα, Πετρούλα Γεωργία, Πλακούλας Γιώργος, Ρόθος Κώστας, Ρόκος Κυριάκος, Σαρελάκου Ρουμπίνη, Σοφρά Βασιλική, Σπηλιωτάκη Μαργαρίτα, Στεφανίδη Φωτεινή, Στεφανίδης Γιάννης, Τάγκα Αλεξία, Φαρσακίδης Γιώργος, Φλώρου Βάσω.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 του Γενάρη και θα λειτουργεί από τις 1.30 το μεσημέρι έως τις 8.30 το βράδυ. Σάββατο, Κυριακή και αργίες, κλειστά.


Δημιουργία του Κ. Ρόκου
Δημιουργία του Κ. Ρόκου
Κυριακή 9/1
  • Ν. Ζιώγαλας
    Ν. Ζιώγαλας
    Στο «Συρμό» (Οδυσσέως και Κολωνού 76, πλ. Καραϊσκάκη, τηλ. 210 - 5203.661), η Ελισάβετ Καρατζόλη, επικεφαλής μιας μεγάλης νεανικής παρέας, προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με πολύ κέφι και εναλλασσόμενους ρυθμούς.
  • Ο Δημήτρης Τσεκούρας και η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου προσφέρουν από σήμερα και κάθε Κυριακή (9.30μμ), ένα απρόβλεπτο μουσικό πρόγραμμα, στο «Οξυγόνο» (Βούρβαχη και Κορυζή 4, τηλ. 210 9240740).
  • Ο Χρήστος Θηβαίος εμφανίζεται στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι) με παλιά και καινούρια του τραγούδια.
Δευτέρα 10/1
  • «Μουσική και τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο» του Μίκη Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ερμηνεύουν: Αντώνης Ρέμος και οι ηθοποιοί Πέτρος Φιλιππίδης, Νατάσα Μανίσαλη και Γιάννης Σαμσιάρης, οι οποίοι επιπλέον θα σχολιάζουν έμμετρα σε κείμενα της Κάκιας Ιγερινού. Συμμετέχει η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Παράλληλα, στην οθόνη θα προβάλλονται σκηνές από τις ταινίες και φωτογραφικό υλικό των παραστάσεων, αλλά και σκίτσα του Μποστ, που σχολιάζουν το κλίμα της εποχής.
  • Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής ερμηνεύει έργα των Αγραφιώτη, Κανά, Μάζη, Λιαρόπουλου, Μπαλτά και Ψαθά, υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής.
  • Δεκατρείς ζωγράφοι συμμετέχουν στο εικαστικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, που εγκαινιάζεται (6μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Εκτίθενται δημιουργίες των: Τ. Αριδά, Β. Διονυσόπουλου, Π. Ζουμπουλάκη, Φ. Κουζούνη, Σπ. Κουρσάρη, Ν. Κυριακόπουλου, Τ. Μαντζαβίνου, Ν. Οικονομίδη, Κ. Παπανικολάου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου, Τ. Σιδέρη, Π. Φειδάκη και Δ. Φώτου.
  • Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει (8μ.μ.) ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Μάνης Μιχ. Κάσση». Η εκδήλωση (είσοδος ελεύθερη) θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήρι του γλύπτη (Τζιροπούλου 15, Ν. Φάληρο). Τραγούδι και χορός με τον Γιάννη Λουλουργά.
  • Μ. Θεοδωράκης
    Μ. Θεοδωράκης
    Ο Μανώλης Λιδάκης (τραγούδι) και οι πιανίστες Ιρίνα Βαλεντίνοβα και Θόδωρος Κοτεπάνος ξεδιπλώνουν «τραγούδια της συλλογικής μοίρας» στην αίθουσα «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41).
Τρίτη 11/1
  • «50 χρόνια του εργαστηρίου Μπαρμπαρά» είναι ο τίτλος της έκθεσης χαρακτικής που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κων/νου 20 και Μενάνδρου) του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας. Διοργανώνεται από το «Ινστιτούτο Θερβάντες», σε συνεργασία με το ΜΙΕΤ.
Τετάρτη 12/1
  • Και τις εννέα συμφωνίες του Μπετόβεν, μοιρασμένες σε τέσσερις συναυλίες (12-15/1), παρουσιάζει η Φιλαρμονική του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Κουρτ Μαζούρ. Στο σημερινό πρόγραμμα θ' ακουστούν η Πρώτη, Δεύτερη και Τρίτη Συμφωνία («Ηρωική»).
Πέμπτη 13/1
  • Το «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» εμφανίζεται στο «Συρμό».
  • Οι «Ιστορίες για Κρουστά» του Βασίλη Βασιλάτου σε μια ακόμα συναυλία τους με αφετηρία και επίκεντρο τα κρουστά, στο «Μπαράκι του Βασίλη».
Παρασκευή 14/1
  • Σήμερα και αύριο, στα «βαγόνια» του «Συρμού» επιβιβάζεται ένας «παλιός γνώριμος» ο Νίκος Ζιώγαλας. Μαζί του ο Στάθης Δρογώσης και η Ευσταθία.
  • Η Ελένη Βιτάλη συνεχίζει τις εμφανίσεις της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στη σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, τηλ. 210 2610444). Μαζί της ο νέος τραγουδοποιός Νίκος Ξύδης.
Σάββατο 15/1
  • Η πασίγνωστη όπερα «Μποέμ» του Τζιάκομο Πουτσίνι ανεβαίνει από σήμερα στη Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία της Λίνα Βερτμίλερ.
  • «Τραγούδι γυμνό» από τους Δημήτρη Ψαριανό, Νίκο Ανδρουλάκη και Αννα Καραγεωργιάδου, στη μουσική σκηνή «Ηλίανθος» (Μ. Αλεξάνδρου 30, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5244661).

Γ. Ξύδης - Ελ. Βιτάλη
Γ. Ξύδης - Ελ. Βιτάλη

Δ. Τσεκούρας - Κ. Παπακωνσταντίνου
Δ. Τσεκούρας - Κ. Παπακωνσταντίνου


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ